Σάββατο , 1 Οκτωβρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΩΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΩΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Η Επιτροπή Αγώνα Σχολικών Καθαριστριών Νομού Ιωαννίνων καταφέρεται εναντίον της κυβερνητικής τρομοκρατίας και καλεί στην απεργία της 26ης Νοέμβρη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωσή της:

«Η επιτροπή αγώνα σχολικών καθαριστριών νομού Ιωαννίνων χαιρετίζει τις συναδέλφισσες που έκαναν το αποφασιστικό βήμα και συμμετείχαν στην εκδήλωση τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, λόγω της πανδημίας και προσπερνώντας τους φόβους και την τρομοκρατία που εξαπέλυσε η κυβέρνηση της ΝΔ, προσεγγίσαμε το χώρο που βρίσκεται το Μνημείο των Ηρώων του Πολυτεχνείου στη Δόμπολη και καταθέσαμε για πρώτη φορά λουλούδια στη μνήμη τους. Μαζί με το Εργατικό Κέντρο, Πρωτοβάθμια σωματεία, την Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου Ιωαννιτών δεν αναβάλαμε για αργότερα την πάλη για την υγεία μας, την παιδεία των παιδιών μας, τη ζωή με δικαιώματα. Την πάλη ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ΕΕ, ενάντια στην παραχάραξη της ιστορίας.

Αντίθετα,  ξεσκεπάσαμε ότι πανδημία και πρωτόκολλα είναι πρόσχημα και ότι στόχος τους είναι να βάλουν στο γύψο τους αγώνες των εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή βία και τις προσαγωγές σε βάρος εργαζομένων, φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που όλους αυτούς τους μήνες αρνείται να πάρει μέτρα αποσυμφόρησης των σχολικών τάξεων με μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με γενναίες προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών. Προτίμησαν να κλείσουν τους μαθητές στο σπίτι. Να μην κοινωνικοποιηθούν διαλύοντας τα μορφωτικά τους δικαιώματα. Ακόμη και η πολυδιαφημιζόμενη εξ αποστάσεως εκπαίδευση με την πρώτη μέρα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία έπεσε στο κενό παίζοντας με τα νεύρα των μαθητών γονέων και εκπαιδευτικών. 

  • Μπροστά στην απεργία της 26 Νοεμβρίου να διεκδικήσουμε ΤΩΡΑ να παρθούν έκτακτα μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων. Να μην πάει και άλλη σχολική χρονιά χαμένη.
  • Καμία καθαρίστρια να μην αποδεχτεί τη νομοθέτηση της 10ωρης εργασίας, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, το τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης, το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας.
  • Καμία απόλυση συναδέλφισσας εν μέσω πανδημίας.

Όλες και όλοι να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την προετοιμασία της απεργίας στις  26 Νοέμβρη.»

Δείτε Επίσης

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: 500 χιλιάδες για έργα αγροτικής οδοποιίας

Η διαδικασία της δημοπράτησης ανοίγει για το έργο βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές ...