Τετάρτη , 3 Ιουλίου 2024
Αρχική / Απασχόληση / Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ενθαρρύνει τις πληγείσες λόγω πανδημίας επιχειρήσεις να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα ενίσχυσης

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ενθαρρύνει τις πληγείσες λόγω πανδημίας επιχειρήσεις να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα ενίσχυσης

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων καλεί το σύνολο των επιχειρήσεων-μελών του να διεκδικήσει το αυτονόητο δικαίωμα του, την ένταξη του στο πρόγραμμα που αποφασίστηκε από την Ευρωπαϊκή επιτροπή «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid –19» και το οποίο θα υλοποιηθεί μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου.

Αισθανόμαστε δικαιωμένοι αλλά όχι απόλυτα ικανοποιημένοι, αφού θεωρούμε ότι ο τρόπος αξιολόγησης, καθώς κριτήρια και σημεία του προγράμματος θα σταθούν εμπόδια στην μεγαλύτερη και οριζόντια ένταξη των επιχειρήσεων που  δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν αυτό να το αλλάξουμε, μιας και όλα τα παραπάνω δεν αποφασίστηκαν από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Ωστόσο ανοίγει το  πρόγραμμα  μη επιστρεπτέας χρηματοδότησης στις 15 Οκτωβρίου και αρκετές χιλιάδες επιχειρήσεις της ΠΕ Ιωαννίνων θα χρηματοδοτηθούν, με αποτέλεσμα η οικονομική μόχλευση που θα δημιουργηθεί ελπίζουμε να δώσει ανάσα και ρευστότητα και σε αυτούς που ίσως δεν καταφέρουν να ενταχθούν σε αυτό.

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων από την πρώτη στιγμή της οικονομικής κρίσης αποτέλεσμα της παγκόσμιας πανδημίας covid-19  έπραξε ότι ήταν δυνατόν, σε όλες τις τηλεδιασκέψεις και επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς, απέστειλε προτάσεις και  επιστολές προς κάθε κατεύθυνση, όχι μόνο για  την απαλλαγή υποχρεώσεων και ένταξη σε χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά επέμενε  στην οριζόντια μη επιστρεπτέα χρηματοδότηση των επιχειρήσεων της ΠΕ Ιωαννίνων. 

Καθημερινά εργαζόμαστε  και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε  και να δίνουμε τη μάχη  για την όσο μεγαλύτερη ικανοποίηση  αιτημάτων επιχειρήσεων-μελών μας. Παρακολουθούμε καθημερινά όλες τις εξελίξεις της οικονομίας και αναζητούμε όλους εκείνους τους τρόπους που θα μπορέσουν να στηρίξουν την επιχειρηματικότητα, τα μέλη μας. 

Η μάχη για την επιβίωση όλων των επιχειρήσεων είναι το στοίχημα μας και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε για να οδηγηθούμε στο τέλος  όλοι μαζί, στην έξοδο από τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί και να οδηγηθούμε στην επόμενη φάση, στο ξέφωτο της δημιουργίας,της οικονομικής  ανάπτυξης και της παραγωγικής επιχειρηματικότητας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

           Δρ. Δημήτριος Δημητρίου

Δείτε Επίσης

Ερώτηση της Μερόπης Τζούφη προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για την απόλυση επικουρικής ιατρού από το Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, κατέθεσε η Μερόπη Τζούφη σχετικά με την εκδικητική, όπως την χαρακτήρισε, ...