Πέμπτη , 6 Ιουνίου 2024
Αρχική / Απασχόληση / Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων εγκαλεί τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας για μετακύλιση ευθυνών

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων εγκαλεί τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας για μετακύλιση ευθυνών

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων αναφέρει τα εξής:

«Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων συναντήθηκε σήμερα με τους Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Ηπείρου  και με τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας ώστε να ενημερωθεί για την εξέλιξη της πανδημίας στους μεγάλους χώρους δουλειάς και για το αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων. Η απάντηση  ότι δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος και ότι είναι στην ευθύνη των επιχειρήσεων η τήρηση των μέτρων, είναι προκλητική και επικίνδυνη για τη ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Δεν υπολογίζουν τη ζωή και την υγεία μας μπροστά στα κέρδη των επιχειρήσεων. 

Απαιτούμε να παρθούν  άμεσα μέτρα στους χώρους εργασίας. Η Περιφέρεια με τον ΕΟΔΥ να πραγματοποιήσουν τεστ στους μεγάλους χώρους εργασίας και να ελέγξουν την τήρηση των μέτρων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μη φοβηθούν να καταγγείλουν τα ελλιπή μέτρα προστασίας και τυχόν κρούσματα στους χώρους δουλειάς. Να απαιτήσουμε  να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας.»

ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑΦΟΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Δείτε Επίσης

Εθελοντική αιμοδοσία στο Δικαστικό Μέγαρο από πολλαπλούς φορείς των Ιωαννίνων

Το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μαζί με την εθελοντική ομάδα Paguristas, την ...