Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Το ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων στηρίζει τη «Συνέλευση Πρυτανείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων»

Το ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων στηρίζει τη «Συνέλευση Πρυτανείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων»

Τη στήριξή του στα αιτήματα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που προέβησαν σε κατάληψη της Πρυτανείας, εκφράζει το ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων σε σχετική ανακοίνωσή του, όπου αναφέρονται τα εξής:

«Το τελευταίο διάστημα, η εκπαιδευτική κοινότητα έχει κάνει κατανοητό στην κυβέρνηση πως το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυρίας Κεραμέως θα μείνει στα χαρτιά. Έπειτα από μια δεκαετή υποβάθμιση της παιδείας εξαιτίας των μνημονιακών δεσμεύσεων, που έφεραν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, η εκπαιδευτική κοινότητα δεν στοχεύει να επιτρέψει την περαιτέρω αυτή υποβάθμιση. Αντιθέτως, συνεχίζει όλο και πιο έντονα την πάλη για μια δωρεάν, ελεύθερη και δημοκρατική παιδεία. Στηρίζουμε τη «Συνέλευση Πρυτανείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» και την κατάληψη της πρυτανείας, την οποία πραγματοποίησε με στόχο τη συνέχιση του σημαντικού αυτού αγώνα μέσω αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών.

Τέλος, καλούμε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, να μη σταθεί εμπόδιο στον δίκαιο αυτό αγώνα που συντελείται και -από τη θέση ισχύος που κατέχει- να συμβάλει τόσο στην ανατροπή αυτού του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου, όσο και στην ασφαλή επιστροφή των φοιτητών στις σχολές τους, στον χώρο όπου ανήκουν και από τον οποίο απουσιάζουν έναν ολόκληρο χρόνο εξαιτίας της εσκεμμένης αδράνειας της υπουργού παιδείας και συνολικά της κυβέρνησης.»

Δείτε Επίσης

Δ.Σκάλκος-ΕΣΠΑ ,δημόσιες επενδύσεις , συν ιδιωτικές , αποτελούν πρωτόγνωρο παράθυρο ευκαιρίας στην σύγχρονη οικονομική  ιστορία  της Ελλάδος

  Από-Γιώργος Γκόντζος ([email protected] yahoo.gr)—«Η Ελλάδα είναι η  πρώτη  χώρα  ανάμεσα  σε 27 κράτη –μέλη ...