Παρασκευή , 28 Ιανουαρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΚΙ

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΚΙ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων του νομού Ιωαννίνων, καταγγέλλεται η μήνυση εις βάρος του προέδρου του ΕΚΙ, Νίκου Έξαρχου. Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

«Καταδικάζουμε τη μήνυση προς τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και μέλους του συνδικάτου μας, Νίκο Έξαρχο.

Η εργοδοσία του Market-In επανέρχεται βάζοντας το πρωτοπαλίκαρό της να κάνει μήνυση στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, αποδίδοντάς του τη διεύθυνση και τη συμμετοχή σε «εγκληματικές ενέργειες» εναντίον του, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα.

Την ώρα που ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου μαζί με τα σωματεία και τους απολυμένους του Market-In υπερασπίζονταν το δικαίωμα στην απεργία και ταυτόχρονα διεκδικούσαν την επαναπρόσληψη των απολυμένων, η μεγαλοεργοδοσία έφερνε πληρωμένους μπράβους για να χτυπήσει το εργατικό λαϊκό κίνημα της πόλης. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, το έχουμε ξαναζήσει στην πόλη μας.

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ – ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Με τους νόμους για το χτύπημα των διαδηλώσεων, για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, το ιδιώνυμο αδίκημα ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τόσα άλλα, επιδιώκουν την ποινικοποίηση της οργανωμένης συνδικαλιστικής δράσης των εργατοϋπαλλήλων μέσα από τα σωματεία τους, για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Θέλουν να επιβάλουν την τρομοκρατία, το σιωπητήριο στους χώρους δουλειάς

Το συνδικάτο μας κάνει ξεκάθαρο ότι δεν θα επιτρέψει σε καμία κυβέρνηση και σε κανέναν μηχανισμό της εργοδοσίας να απλώσει χέρι πάνω στο εργατικό λαϊκό κίνημα, πάνω στους συναδέλφους μας. Απέναντι στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, στο όνομα μιας ακόμα οικονομικής κρίσης, απαντάμε με δυνάμωμα του αγώνα για τη ζωή και τα δικαιώματά μας, με την ενίσχυση των συνδικάτων μας. Γιατί η χυδαία επίθεση στη συνδικαλιστική δράση δεν έχει στόχαστρο μόνο όσους αγωνίζονται και διεκδικούν αλλά ολόκληρη την εργατική τάξη.»

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Δείτε Επίσης

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Ο μεγάλος δακτύλιος της πόλης , γίνεται πράξη

Ο μεγάλος δακτύλιος της πόλης των Ιωαννίνων γίνεται πράξη. Πρόκειται για ένα έργο πνοής που ...