Πέμπτη , 11 Απριλίου 2024
Αρχική / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στο Δ/Ρ: «Σημαντική η οριστική διευθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας»

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στο Δ/Ρ: «Σημαντική η οριστική διευθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Δ/Ρ και στην εκπομπή «Στα σημεία των καιρών» με τη Βίκυ Μιχέλη, ο Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αλβανίας για τη Σύνδεση και τη Σταθερότητα, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, μίλησε διεξοδικά για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις και στην ενταξιακή προοπτική της γείτονος χώρας.

Ανέλυσε επίσης τα κύρια σημεία στα οποία οφείλει να σημειώσει πρόοδο η Αλβανία για να γίνει πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:

  1. Σεβασμός των δικαιωμάτων των μειονοτήτων μέσω της δυνατότητας εθνικού και θρησκευτικού αυτοπροσδιορισμού στην επερχόμενη απογραφή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την ελληνική μειονότητα.

2. Σχέση καλής γειτονίας με τις όμορες χώρες

3. Ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη λειτουργία του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας και για την μεταρρύθμιση στην εκλογική νομοθεσία.

Ιδιαίτερα στάθηκε στην οριστική διευθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας – Αλβανίας, η οποία ακόμη εκκρεμεί, καθώς και τις συνέπειες που αυτή θα έχει στη διπλωματική απομόνωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στα ελληνοτουρκικά και στο ενδεχόμενο ευρωπαϊκών κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία.

Ακούστε το ηχητικό εδώ.

Δείτε Επίσης

Ο Ορ.Πανούλας (αθλητικός ψυχολόγος-ψυχοφυσιολόγος) εξειδικεύει μια πρωτοπόρα υπηρεσία σε αθλητές και αθλήτριες.

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—-Εξειδίκευση μιας πρωτοποριακής , καινοτόμου υπηρεσίας ψυχολογίας, μέσω της ανάλυσης εγκεφαλικών κυμάτων, χρήσιμη σε ...