Δευτέρα , 21 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / ΕΡΕΥΝΑ / ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»

Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών πήρε μέρος, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, στα γυρίσματα της εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου».

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση του τμήματος μετά από σχεδόν 1 χρόνο. Για τελευταία φορά το Τμήμα μας εμφανίστηκε στην παρέλαση για τα Ελευθέρια των Ιωαννίνων, στις 21 Φεβρουαρίου 2020. Τα μέλη του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών δεν ασχολούνται μόνο με το χορό, αλλά και με δρώμενα και τραγούδια. Λόγω αυτών των ιδιαίτερων δυνατοτήτων του εκλήθη μόνο αυτό για να συμμετάσχει στα γυρίσματα της εκπομπής.

Το θέμα της εκπομπής, η οποία θα προβληθεί το Μάρτιο του 2021, ήταν η καθημερινότητα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, οι σχέσεις Χριστιανών  – Οθωμανών και η ζωή στο παλάτι του Σουλτάνου (11ος – 19ος αι). Το συγκεκριμένο επεισόδιο εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Συμμετείχαν ως ηθοποιοί 11 μέλη του Τμήματος και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί, Ηλίας Γκαρτζονίκας και Νίκος Νούσιας, καθηγητές φυσικής αγωγής και δάσκαλοι παραδοσιακών χορών. Για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, είχαν όλοι υποβληθεί σε rapid test πριν τα γυρίσματα. Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη συνεργασία του Τμήματος με την εν λόγω εκπομπή. Πριν δύο χρόνια συμμετείχε και στο αφιέρωμα για τον Αλή Πασά.

Δείτε Επίσης

Διεθνής βράβευση της ερευνητικής ομάδας του Εργαστηρίου Ανόργανης Βιολογικής Χημείας του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Εργαστηρίου Ανόργανης Βιολογικής Χημείας του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ...