Πέμπτη , 16 Μαΐου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Τοποθέτηση του επικεφαλής του Ανεξάρτητου Επιμελητηρίου Γιάννη Μήτση για τον Προϋπολογισμό 2021 στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο

Τοποθέτηση του επικεφαλής του Ανεξάρτητου Επιμελητηρίου Γιάννη Μήτση για τον Προϋπολογισμό 2021 στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο

Ο επικεφαλής του Ανεξάρτητου Επιμελητηρίου, κ. Γιάννης Μήτσης, προέβη στην εξής δήλωση για τον Προϋπολογισμό 2021 στο Διοικητικό Συμβούλιο της 21ης Οκτωβρίου:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σήμερα καλούμαστε να εγκρίνουμε τον προϋπολογισμό του Επιμελητηρίου μας για το έτος 2021. Αυτό αποτελεί πάντα ένα κορυφαίο γεγονός διότι αφ’ ενός μεν τα προϋπολογισθέντα οικονομικά στοιχεία δείχνουν το εύρος και τη δύναμη που εκπροσωπεί για το Νομό μας το Ε.Ι. το οποίο ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο επιχειρείν του Νομού μας και αφετέρου καταδείχνει με τον πλέον καθαρό τρόπο τον σχεδιασμό και την ακολουθούμενη πολιτική της διοίκησης το έτος 2021.

Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν μία συγκροτημένη και σωστή Διοίκηση, ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ του κ. Προέδρου η οποία σέβεται τους νόμους που διέπουν την Επιμελητηριακή Νομοθεσία, τους συναδέλφους και όλο τον επιχειρηματικό κόσμο.

Δυστυχώς στην δική μας ΔΙΟΙΚΗΣΗ ο κ. Πρόεδρος έχει καταλύσει κάθε έννοια συλλογικής δημοκρατίας, έχει ξεχάσει ότι ο πρόεδρος είναι εντολοδόχος για να  υλοποιεί τις αποφάσεις του Δ.Σ. και της Δ.Ε. και δρα στη ρήση του ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ αγνοώντας παντελώς τη Δ.Ε. σε επιμελητηριακές συναντήσεις στο Ε.Ι. όπου συζητούνται θέματα που αφορούν το επιχειρείν φτάνοντας στο σημείο σε ερώτηση συναδέλφου να λέει ότι εμένα ήθελαν, πολύ δε περισσότερο όταν μας κάλεσε για τη συνάντηση με τον κ. ΤΣΙΠΡΑ, έδωσε εντολή στη γραμματέα, να προσκληθούμε μεν αλλά να μη μιλάμε δε, να είμαστε δηλαδή χειροκροτητές του κ. Δημητρίου.

Έφτασε σε σημείο για θέμα που έβαλα σε όλη τη Δ.Ε. να το απορρίψει χωρίς καν να ρωτήσει τη Δ.Ε. χωρίς ψηφοφορία με το έτσι θέλω και να μου κουνά το δάκτυλο ότι θα βγουν όλα στη φόρα. ΠΡΟΚΑΛΩ λοιπόν τον κ. Πρόεδρο σήμερα ότι ΑΝΑΜΕΝΩ.

Αυτή είναι η επαγγελλόμενη Δημοκρατία του κ. Δημητρίου, φαίνεται ότι ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΕΜΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ – ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ και αρέσκεται ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ, παρόντα στις συζητήσεις.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι ο Ν. Ιωαννίνων και η Ήπειρος γενικότερα αυτή τη στιγμή να βρίσκεται τελευταία, να είμαστε ουραγοί, ακόμα και στο πρόγραμμα της Περιφέρειας για ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Ήπειρο, λαμβάνοντας επιχορήγηση εξόδων 2019 από 3.000 € έως 15.000 €, εν αντιθέσει με άλλες Περιφέρειες που είναι από 5.000 € έως 50.000 €, γιατί δεν υπήρξε καμιά συντονισμένη και συλλογική προσπάθεια του Ε.Ι. , κλπ, για να αποτρέψουμε τα ανωτέρω και να δώσουμε στις επιχειρήσεις 50.000 € επιχορήγηση-δωρεάν χρήματα-και όχι 15.000 €.

Σε ό,τι αφορά την εισήγηση του κ. οικονομικού επόπτη για τον προϋπολογισμό του 2021 και όχι του 2020 όπως αναφέρει, ο οποίος ήλθε με κλάδο ελαίας, ενώ το προηγούμενο Δ.Σ. έριχνε μύδρουςεναντίον απόντων συναδέλφων, συνεπικουρούμενος από τον κ. Δημητρίου και τον κ. Βασιλείου, ΤΡΙΑΣ ΟΜΟΟΥΣΙΟΣ & ΑΧΩΡΙΣΤΟΣ, εσκεμμένα ή όχι, αποκρύπτοντες παρανομίες, αποτελεί άλλη μια απόδειξη των όσων ανέφερα και συγκεκριμένα κινείται στη σφαίρα της φαντασίας με έκτακτες δαπάνες που δεν υπάρχουν στον προϋπολογισμό, όπως δεν υπάρχουν ούτε στόχοι εκσυγχρονισμού για σωστές υπηρεσίες στα μέλη μας, ούτε αρμονική συνεργασία στη διοικητική επιτροπή και δεν θα μπορούσε να υπάρχει όταν ο κ. Πρόεδρος βάζει το ‘’εγώ’’ του και την μισαλλοδοξία του πάνω από τα επιμελητηριακά και επιχειρησιακά συμφέροντα.

Δυστυχώς η ίδια πολιτική φαίνεται και στον Προϋπολογισμό του 2021 ο οποίος πέρα από τα οικονομικά μεγέθη τα οποία βρίσκονται στα όρια ΑΠΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ Ε.Ι., ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ για το σήμερα και το αύριο του επιχειρείν του Νομού μας, είναι ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ και δεν λύνει ούτε προσπαθεί  να λύσει τα συσσωρευμένα προβλήματα του Νομού μας μετά από μια 10ετή κρίση έως σήμερα με τον COVID -19 που ενέσκηψε.»

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...