Πέμπτη , 1 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Β.Δουρής-Λιθαράκι ενημέρωσης ευρύτατου κοινού για το εμβόλιο-

Β.Δουρής-Λιθαράκι ενημέρωσης ευρύτατου κοινού για το εμβόλιο-

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- “Λιθαράκι ενημέρωσης του ευρύτερου κοινού για το θέμα του εμβολίου”, χαρακτήρισε την σημερινή διαδικτυακή εκδήλωση(6-8 μ.μ) ,από το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,ο Βασίλειος Δουρής ,Επίκουρος Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. σε συνέντευξή του (Ηχητικό ΕΔΩ),στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ”(Γιώργος Γκόντζος),στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Υπογράμμισε ότι όλα τα εμβόλια που κυκλοφορούν έχουν περάσει από όλους τους ελέγχους για λόγους ασφάλειας και τόνισε ότι το mRNA δεν φτάνει ποτέ στον πυρήνα του κυττάρου όπου βρίσκεται το DNA ,απλώς έχει μια παροδική εμφάνιση στο κυτταρόπλασμα όπου φτιάχνει την πρωτεΐνη ακίδα ,μια πρωτεΐνη του ιού που δίνει το σήμα στο ανοσοποιητικό σύστημα να φτιάξει τα αντισώματα.

Για τις μεταλλάξεις σημείωσε μεταξύ άλλων πως η τεχνολογία του εμβολίου mRNA μπορεί πάρα πολύ γρήγορα να προσαρμοστεί ώστε να φτιάξει εμβόλια έναντι και νέων μεταλλάξεων.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για ζητήματα που τους απασχολούν και θα μπορέσουν να υποβάλουν και τα δικά τους ερωτήματα.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

  • Γιώργος Θυφρονίτης, καθηγητής Ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
  • Β.Δουρής, επίκουρος καθηγητής Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
  • Χ.Αλεξόπουλος, επίκουρος καθηγητής Ανοσολογίας στο ΕΚΠΑ.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Π.Παραγκός, πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

H εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, θα είναι διαθέσιμη μέσω YouTube και Facebook.

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...