Δευτέρα , 15 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚOY ΣΧΕΔΙOY

ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚOY ΣΧΕΔΙOY

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η τελική φάση του Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργο Young EntrepreneursStartupSchool – YESS (http://yessincubation.eu/), που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Ελλάδα-Ιταλία.

Στην τελετή που οργανώθηκε από το Εργαστήριο Επιχειρηματικών Οικονομικών και Αποφάσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το Σάββατο 13.02.2021 συμμετείχαν 20 ομάδες μαθητών της Β’ θμιας εκπαίδευσης, οι οποίες με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους ανέπτυξαν μια επιχειρηματική ιδέα και συνέταξαν ένα επιχειρηματικό σχέδιο.

Η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους (αλφαβητικά) Ι. Γεωργόπουλο (Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Οικονομολόγων), Αν. Καθ. Γ. Γκωλέτση (Επιστημονικά Υπεύθυνο του έργου ΥΕSS, Παν. Ιωαννίνων), I. Δασκαλόπουλο (Δ/ντή Επιμελητηρίου Ιωαννίνων), Επ. Καθ. Α. Μαυρομμάτη (Παν. Πατρών), Αν. Καθ. Δ. Παναγιώτου (Παν. Ιωαννίνων) προχώρησε στην αξιολόγηση των σχεδίων και παρουσιάσεων, με βάση την καινοτομία, πληρότητα και εφικτότητα, δίνοντας τα ακόλουθα βραβεία:

-Α’ Βραβείο: 1ο ΕΠΑΛ Κόνιτσας, με επιχειρηματικό σχέδιο “Action Nature Park”

-Β’ Βραβείο: Αρσάκειο Λύκειο Ιωαννίνων, με επιχειρηματικό σχέδιο “Eco-charge”

-Γ’ Βραβείο: 3ο ΓΕΛ Ιωαννίνων, με επιχειρηματικό σχέδιο“Bee Natural Ε.Π.Ε.”

Κύριος στόχος της πιο πάνω δράσης είναι η ανάπτυξη ενός πνεύματος θετικού στην επιχειρηματικότητα και η ανάπτυξη επιχειρηματικής κουλτούρας στους νέους, καθώς διεθνώς θεωρείται ότι η επιχειρηματικότητα μπορεί να συντελέσει στην ανάπτυξη, να ενισχύσει σημαντικά την απασχόληση και να τονώσει την παραγωγή και αξιοποίηση των νέων γνώσεων. Βασική επιδίωξη του Εργαστηρίου Επιχειρηματικών Οικονομικών και Αποφάσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι, μετά την ως άνω πιλοτική εφαρμογή, η σχετική δράση να καθιερωθεί, σε συνεργασία με τοπικούς, αλλά και άλλους φορείς εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας.

Το Εργαστήριο Επιχειρηματικών Οικονομικών και Αποφάσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες, μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους και τις υψηλού επιπέδου εργασίες και ευελπιστεί ότι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, μετά και τη σχετική εκπαίδευση που έλαβαν, θα συνεχίσουν να μεταλαμπαδεύουν τις σχετικές γνώσεις που έλαβαν στους μαθητές τους.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...