Πέμπτη , 4 Ιουλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Ξεκινούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Κατσικά Ιωαννίνων

Ξεκινούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Κατσικά Ιωαννίνων

Για ακόμη μια χρονιά, πλούσιο είναι το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων στον Κατσικά Ιωαννίνων, το οποίο ξεκινά από την προσεχή Πέμπτη (Τσικνοπέμπτη) και κορυφώνεται φυσικά την Κυριακή της Αποκριάς. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 12/2/2015

Ωρα έναρξης: 17.30 Τοποθεσία: Πλατεία Κατσικά- Στεγασμένος Χώρος. (Τέντα) Εναρξη των εκδηλώσεων με τον ερχομό του Βασιλιά Καρνάβαλου και τοποθέτηση στη Κεντρική Πλατεία Κατσικά. Ψήσιμο και Δωρεάν διανομή προβατίνας από το σύλλογο « ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΤΣΙΚΑΣ».

Αναβίωση παραδοσιακών δρώμενων και εθίμων της Αποκριάς– Αποκριάτικοι Χοροί και παραδοσιακά τραγούδια.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ : ΚΑΤΣΙΚΑ: Αναπαράσταση εθίμου του Γανωματή (Γανωτζή) και της Νύφης ,

τραγούδια Αποκριάς. ΧΟΙ : Αναπαράσταση εθίμου Πως το τρίβουν το πιπέρι, τραγούδια Αποκριάς. ΜΑΤΣΟΥΚΙ: Αναπαράσταση εθίμου Ο χορός της αρκούδας, τραγούδια Αποκριάς. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΕΣ: Αποκριάτικα τραγούδια από το τμήμα γυναικών του συλλόγου. Παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του Γιώργου Μπέλου. Είσοδος ελεύθερη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/2/2015

Ωρα έναρξης: Τοποθεσία: Κεντρική Πλατεία Κατσικά- Στεγασμένος Χώρος. (Τέντα). Αποκριάτικο Πάρτι των μαθητών του Γυμνασίου Κατσικά με DJ. (Μόνο για μαθητές)

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/2/2015

Ωρα έναρξης: 20.00 Τοποθεσία: Κεντρική Πλατεία Κατσικά- Στεγασμένος Χώρος. Αποκριάτικο πάρτι αφιερωμένο στη γιορτή των ερωτευμένων (Αγιος Βαλεντίνος), με θέμα ενδυμασίας ΟΛΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ και με αποκριάτικη ξένη μουσική και τραγούδια με DJ. Παρουσίαση Χορού ZUMBA του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατσικά. Είσοδος ελεύθερη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/2/2015

Ωρα έναρξης: 11.30 Τοποθεσία: Κεντρική Πλατεία Κατσικά- Στεγασμένος Χώρος. (Τέντα)  Κυνήγι Θησαυρού.  Παιχνίδι με συμμετοχή των καρναβαλικών ομάδων που θα λάβουν μέρος στην  Αποκριάτικη Παρέλαση αλλά και ελεύθερη συμμετοχή άλλων ομάδων.  Προϋπόθεση συμμετοχής ηλικία άνω των 13 ετών και αριθμός ατόμων ομάδων  άνω των δέκα ατόμων…  Πληροφορίες για το Κυνήγι του Θησαυρού Κα Μπασιάκου Βάσω τηλ. 6978556757. Απονομή επάθλου στους νικητές.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: «ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ»

Παραδοσιακός Γάμος, αναβίωση εθίμου με σατυρική διάθεση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατσικά και με την συμμετοχή κατοίκων της περιοχής. Αναβίωση παραδοσιακών εθίμων και δρώμενων της Αποκριάς – Αποκριάτικοι. Χοροί και παραδοσιακα τραγούδια.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ: Πολιτιστικός Σύλλογος Λογγάδων: Παιδικά αποκριάτικα τραγούδια. Μορφωτικός Σύλλογος Μυρίνης Καρδίτσας : Σεργιάνια με το στόμα. Αποκριάτικο. Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικής : Παραδοσιακό Γαϊτανάκι. Πολιτιστικός Σύλλογος Κράψης : Τραγούδια Αποκριάς. Λαογραφικός όμιλος ¨Ντόπιοι Μαστοροχωρίων και Κόνιτσας¨ : Γάμος Καρναβαλικός. Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Μπάφρας Ιωαννίνων: Παραδοσιακοί χοροί. Παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα Μπραχόπουλου και Πατσούρα. Είσοδος ελεύθερη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/2/2015

Τοποθεσία: Κεντρική Πλατεία Κατσικά- Στεγασμένος Χώρος. (Τέντα). Αποκριάτικος Χορός Δημοτικού Σχολείου Κατσικά. Ωρα έναρξης 16.00. Είσοδος μόνο σε μαθητές

Αποκριάτικος Χορός και Κοπή Πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου: Κατσικά – Αποκριάτικο Πάρτι με θέμα «ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ» Μουσική DJ. Ωρα εναρξης 20.30 Είσοδος ελεύθερη

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/2/2015

Ωρα έναρξης: 20.30 Τοποθεσία: Κεντρική Πλατεία Κατσικά- Στεγασμένος Χώρος (Τέντα). Αποκριάτικο πάρτι με την συμμετοχή των Καρναβαλικών Ομάδων της Μεγάλης Παρέλασης με θέμα το « ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ ». Το πάρτι θα ξεκινήσει με την επίδειξη χορού ZUMBA από το αντίστοιχο τμήμα χορού του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατσικά. Αποκριάτικη ξένη μουσική και τραγούδια με DJ. Είσοδος ελεύθερη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/2/2015

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ. Ωρα έναρξης: 15.00. Η Μεγάλη Παρέλαση του Καρναβαλιού θα γίνει στη Κεντρική Λεωφόρο του Κατσικά. με τη συμμετοχή πολλών καρναβαλικών ομάδων από όλο το Δήμο Ιωαννίνων και με την συμμετοχή Αποκριάτικων αρμάτων με θέμα ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ . Καρναβαλική μουσική θα συνοδεύει τα τμήματα της παρέλασης σε όλο το μήκος της διαδρομής. Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ Μεγάλη έκπληξη περιμένει όλους τους καρναβαλιστές και τους θεατές μετά το τέλος της Παρέλασης με θέμα ο « ΜΕΓΑΛΟΣ Χ……….…….» .

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Η καλύτερη Καρναβαλική Ομάδα θα βραβευθεί και θα είναι η ομάδα που θα ξεκινήσει το Καρναβάλι της επόμενης χρονιάς.

ΚΑΨΙΜΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ

ΤΖΑΜΑΛΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

Η παραδοσιακή ΤΖΑΜΑΛΑ και το ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ στην Τέντα θα κλείσουν τις

Καρναβαλικές εκδηλώσεις του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΣΙΚΑ 2015.

Παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του Γιώργου Μπέλου.

Είσοδος ελεύθερη

Δείτε Επίσης

Σεισμική δόνηση 4,2 ρίχτερ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 ρίχτερ  σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα με επίκεντρο 18,48  χιλιόμετρα δυτικά ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x