Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / “Ύμνος εις το Ιερόν και Μαντείον Διός Ναϊου και Διώνης”, αύριο στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης

“Ύμνος εις το Ιερόν και Μαντείον Διός Ναϊου και Διώνης”, αύριο στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Παλαιάς Φιλαρμονικής δίνει συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης το Σάββατο 16 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.
Πρόκειται για μια συναυλία που ήταν προγραμματισμένη δύο χρόνια πριν αλλά είχε ακυρωθεί λόγω της πανδημίας. Φέτος, ο Δήμος Ιωαννιτών, η Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και η Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, προσκάλεσαν την παλιά Φιλαρμονική στον παγκόσμιας αναγνώρισης χώρο του Αρχαίου Θεάτρου της Δωδώνης.
Στη συναυλία θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη το έργο “Ύμνος εις το Ιερόν και Μαντείον Διός Ναϊου και Διώνης” (σολίστ:Φίλιππος Μπουμπάρας) σε ποίηση της σύγχρονης λογοτέχνιδος Γιώτας Παρθενίου και μουσική του καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, Κώστα Λώλη.

Το δεύτερο έργο της συναυλίας ανήκει στον Μίκη Θεοδωράκη. Θα παρουσιαστεί η σύνθεση “Το τραγούδι του νεκρού αδελφού” (σολίστ: Μαργαρίτα Συγγενιώτου, Γιώργος Άνθης (τραγούδι), Ζαχαρίας Γερασκλής (μπουζούκι), Χρήστος Μπογδάνος (αφήγηση).
Συμπράττει η Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας «Δημόδοκος», μαέστρος: Δήμητρα Καλογεροπούλου).
Τη Συμφωνική Ορχήστρα της Παλαιάς διευθύνει ο αρχιμουσικός Άλκης Μπαλτάς, ο οποίος υπογράφει και την ενορχήστρωση και των δύο έργων της συναυλίας.
Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνου Τασούλα. Ώρα έναρξης: 21:00, Είσοδος Ελεύθερη.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...