Κυριακή , 27 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Ο Α.Κούγιας σε αποκαλυπτική συνέντευξη για όλα τα θέματα που αφορούν την υπόθεση Δ.Λιγνάδη , για τις αλλαγές σε Νόμους ,και σε αποκαλυπτικές δικαστικές ιστορίες.

Ο Α.Κούγιας σε αποκαλυπτική συνέντευξη για όλα τα θέματα που αφορούν την υπόθεση Δ.Λιγνάδη , για τις αλλαγές σε Νόμους ,και σε αποκαλυπτικές δικαστικές ιστορίες.

 

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Απαντήσεις  για μια σειρά επίκαιρα ζητήματα που αφορούν την δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη , την απόφαση  του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, με παράθεση λεπτομερειών όσον αφορά προτάσεις τακτικών δικαστών και ενόρκων , εκτιμήσεις γενικότερα για κρίσιμα διακυβεύματα που απασχολούν το  νομικό πεδίο , την έκφραση  θετικής γνώμης για τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Καλογήρου ,και για την Πρόεδρο του δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση Δ. Λιγνάδη. περιείχε η συνέντευξη στου Αλέξη Κούγια στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό  ραδιόφωνο Ιωαννίνων.Ακόμη ανέδειξε  στοιχεία από σοβαρές δικαστικές υποθέσεις ,και σχολίασε ακόμα και  την “φήμη” ότι “κρατά τους δικαστές και έχει ευνοϊκές αποφάσεις”. Το ηχητικό της συνέντευξης ΕΔΩ

Είπε  μεταξύ άλλων:

=Είναι ικανοποίηση   δική μου και του εντολέα μου  ότι οι τακτικοί δικαστές ,αυτοί που αύριο θα δικάσουν εσάς σε άλλο δικαστήριο  που δεν θα είναι ένορκοι ,έχουν την άποψη ότι ο κύριος Λιγνάδης έπρεπε να απαλλαγεί εντελώς…

=Ανοησίες  του εισαγγελέα που με την αγόρευσή  του υποτίμησε το δικαστήριο.

= Να μη γίνεται καμία σύγχυση με τον “Νόμο Παρασκευόπουλου” , που έκαναν το λάθος και έγκριτοι δημοσιογράφοι σε διάφορους σταθμούς να λένε ότι με το “Νόμο Παρασκευόπουλου” αφέθηκε ελεύθερος ο Δημήτρης Λιγνάδης .Ο ” Νόμος Παρασκευόπουλου” αφεώρα  τους κρατούμενους με πολλά χρόνια φυλακή. Για την αναστολή  εκτέλεσης της ποινής των κρατουμένων. Ήταν η υφ’ όρων αναστολή.Εδώ έγινε πολλή  συζήτηση .Δεν ευθύνεται ο “Νόμος Παρασκευόπουλου” για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη .Ήταν νομικές ανοησίες δικηγόρων…..
 =Εδώ είχε το δικαστήριο μια  νέα νομοθεσία η οποία ήταν κάτι που απαιτούσαμε εμείς οι δικηγόροι και οι δικαστές και οι εισαγγελείς επί 70 χρόνια να αλλάξει.Δηλαδή να μπορεί το δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση να αναστέλλει την ποινή χωρίς να μένουν μαύρες σκιές.Άκου λοιπόν τι έγινε  εδώ.Μέχρι 1-7.2019 υπήρχαν 7 άρθρα στο άρθρο 497 , το οποίο έλεγε πότε το δικαστήριο μπορεί να αναστείλει την επιβληθείσα ποινή.Με αυτή την απόφαση που βγήκε τώρα δεν έγινε τίποτα άλλο από  το να επαναληφθεί ό,τι γίνεται κάθε μέρα στα δικαστήρια ,από την 1.7-2019 , για τεράστιες υποθέσεις.

Στοιχεία για το άρθρο 8 του άρθρου 497 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

=Η διαφορά ποια ήταν ……Μέχρι 1-7-2019 έλεγε  ότι όταν στο πρόσωπο του κατηγορουμένου δεν υπάρχει μια από αυτές τις αρνητικές περιστάσεις ,που αναφέρω στην δήλωσή μου ,το δικαστήριο “δύναται να ..” .Δηλαδή παρότι δεν υπήρχαν αρνητικές περιστάσεις ,το δικαστήριο είχε δυνητική υποχρέωση .Δηλαδή αν  έκρινε μόνο του το δικαστήριο να το κάνει, δεν είχε καμία υποχρέωση.Τώρα τι λέει ο νόμος στον δικαστή. Δεν έχεις  δικαίωμα να  μην  εκδώσεις ανασταλτικό αποτέλεσμα αν διαπιστώσεις ότι δεν υπάρχει μια από τις 7 αρνητικές προϋποθέσεις.

=Όταν τον νόμο  τον έχεις  ψηφίσει εσύ , δεν μπορείς να κάνεις ανακοινώσεις κατά  του δικαστηρίου που εφάρμοσε  αυτόν τον νόμο.

=Από που “κρατάω”  τους δικαστές;Εγώ είμαι ο δικηγόρος που έστειλε κατηγορούμενους 10 δικαστές και 10 δικηγόρους , θυμάστε με το παραδικαστικό κύκλωμα.Τότε είχα άλλες επιθέσεις εναντίον μου.Από τα λαμόγια δικηγόρους.Από αυτούς που είχαν καταδικαστεί και ακόμα καταδικάζονται….Εμείς έχουμε τη ακεραιότητα της δικής  μας προσωπικότητας πρώτα και την αρτιότητα της επιστημοσύνης μας. Εγώ δεν έχω πει ποτέ ότι καταδίκασα ή αθώωσα άνθρωπο .Αυτά τα λένε απατεώνες δικηγόροι .Εμείς είμαστε αρωγοί της δικαιοσύνης.

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Γ.Στύλιος -Εκσυγχρονισμός του Κτηματολογίου προς όφελος του πολίτη , για να πάμε την χώρα πιο μπροστά

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Τις παρεμβάσεις που περιέχονται στο σχέδιο νόμου για τον εκσυγχρονισμό του Κτηματολογίου , τα ...