Πέμπτη , 7 Δεκεμβρίου 2023
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Υπογράφθηκε η σύμβαση για τα έργα αποχέτευσης ακαθάρτων στην Κοινότητα Ροδοτοπίου

Υπογράφθηκε η σύμβαση για τα έργα αποχέτευσης ακαθάρτων στην Κοινότητα Ροδοτοπίου

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο «Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων στην Κοινότητα Ροδοτοπίου», προϋπολογισμού  4,9 εκατ. ευρώ, μετά και την υπογραφή της σύμβασης υλοποίησής του από το Δήμαρχο Ζίτσας, Μιχάλη Πλιάκο, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Το εν λόγω έργο είναι ένα από τα τρία έργα αποχέτευσης ακαθάρτων, συνολικού προϋπολογισμού 9,4 εκατ. ευρώ, που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ -στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020»- και βρίσκονται στη φάση υλοποίησης.

Πρόκειται για τις πράξεις:

  • Β΄ φάση του «δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Δ.Κ. Ελεούσας», με προϋπολογισμό 2,3 εκατ. ευρώ (2.294.923,63).
  • Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων στην Κοινότητα Ροδοτοπίου, με προϋπολογισμό 4,9 εκατ. ευρώ (4.963.637,68).
  • Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων στην Κοινότητα Αγίου Ιωάννη, με προϋπολογισμό 2,1 εκατ. ευρώ (2.149.260,13).

 «Η Δημοτική Αρχή, αντιλαμβανόμενη τη δυναμική και αναπτυξιακή πορεία του οικισμού του Ροδοτοπίου, έρχεται να κατασκευάσει ένα έργο υποδομής που ενισχύει την αναπτυξιακή του προοπτική», αναφέρει ο Δήμαρχος Ζίτσας, Μιχάλης Πλιάκος, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για το αποχετευτικό της Κοινότητας Ροδοτοπίου και προσθέτει ότι «ένα αίτημα της τελευταίας δεκαετίας, τουλάχιστον, βρίσκεται στην τελική του φάση, με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους του οικισμού, καθώς από τη μία προστατεύει το ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον και από την άλλη μειώνει το κόστος διαχείρισης».  

Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος Ζίτσας απευθύνει ένα μεγάλο μπράβο στις υπηρεσίες του Δήμου, αφού όπως υπογραμμίζει, «κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να ωριμάσουν τις μελέτες, να τις εντάξουν, να τις δημοπρατήσουν και να φτάσουμε, εν μέσω πανδημίας μάλιστα, να υπογράφουμε με τον ανάδοχο τη σχετική σύμβαση σε χρόνο ρεκόρ». «Τώρα όμως», καταλήγει ο κ. Πλιάκος, «χρειάζεται να εντείνουμε την προσπάθεια ως τεχνική υπηρεσία, για να κατασκευαστεί το έργο άρτια, με ταχείς ρυθμούς και με την όσο το δυνατόν μικρότερη ενόχληση για τους κατοίκους», τους οποίους  καλούμε να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια, ώστε να χαρούν σύντομα ένα μεγάλο έργο υποδομής».

Δείτε Επίσης

Αινιγματική δήλωση του Γ.Τσίμαρη σε σχέση με την στήριξη του στις δημοτικές εκλογές-Τώρα  θα πράξουμε ως ΠΑΣΟΚ.. Προέρχομαι από τα σπλάχνα αυτής  της παράταξης , εξυπακούεται ,αλλά είναι  άλλος ο ρόλος  μου τώρα.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  “Τώρα  είμαστε  σε  ένα άλλο μετερίζι.Είμαστε  βουλευτές  και   ασχολούμαστε  με την κεντρική ...