Σάββατο , 18 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Υποναύαρχος ε.α. Στέλιος Φενέκος: «Ο Ερντογάν ακολουθεί την στρατηγική λογική τετελεσμένων. Αν μπει στα 6-12 μίλια το πράγμα θα διογκωθεί…»

Υποναύαρχος ε.α. Στέλιος Φενέκος: «Ο Ερντογάν ακολουθεί την στρατηγική λογική τετελεσμένων. Αν μπει στα 6-12 μίλια το πράγμα θα διογκωθεί…»

«Αίσθησή μου είναι πως θα συνέχιζε ο Ερντογάν να κάνει τις έρευνες μέχρι να βεβαιωθεί ότι ελέγχει την πολυμερή συνδιάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο αλλά και για να διευρύνει την ατζέντα του με την Ελλάδα. Το κρίσιμο ζήτημα είναι μέχρι πού θα φτάσει τις έρευνες το Oruc Reis και αν τελικά θα παραβιάσει τα 6-12 ναυτικά μίλια του Καστελόριζου, που είναι η κόκκινη γραμμή για την Αθήνα», δήλωσε ο Υποναύαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού Στέλιος Φενέκος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις με την έξοδο του ερευνητικού πλοίου στην ανατολική Μεσόγειο μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων και την εκπομπή ¨Στα σημεία των καιρών” με τη Βίκυ Μιχέλη.

Μιλώντας για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τη χλιαρή στάση που κρατάει, σημείωσε ότι αυτή ακριβώς η αντιμετώπιση της Ευρώπης τροφοδοτεί την Άγκυρα να συνεχίζει στη γραμμή της παραβατικότητας, ενώ υπογράμμισε την σημασία των κυρώσεων.

Ακούστε το ηχητικό εδώ

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...