Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Γ.Ζάψας(Συμμαχία Ηπειρωτών)-Να μην αποφύγουμε να μπούμε σε ένα δημόσιο διάλογο για την “Ολοκλήρωση του οδικού άξονα Κεντρικής Ελλάδας (Ε65)”

Γ.Ζάψας(Συμμαχία Ηπειρωτών)-Να μην αποφύγουμε να μπούμε σε ένα δημόσιο διάλογο για την “Ολοκλήρωση του οδικού άξονα Κεντρικής Ελλάδας (Ε65)”

zaczsΑπό:Γιώργος Γκόντζος–“Όταν δίπλα μας στην περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν γίνει δυο ημερίδες με την ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας ,το να αποφεύγουμε εμείς να μπούμε σε ένα δημόσιο διάλογο ,οργανωμένα ,δεν βοηθά σε τίποτα ..”   Αυτό τόνισε ο Γιώργος Ζάψας ,Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου ,επικεφαλής της παράταξης “Συμμαχία Ηπειρωτών ,μιλώντας στην εκπομπή    “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος) ,στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων ,με αφορμή την  επιστολή ,στον πρόεδρο του Περιφερειακού συμβουλίου, της “Συμμαχίας Ηπειρωτών” με την οποία  ζητά να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου το θέμα: «Ολοκλήρωση του οδικού άξονα Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) και ειδικότερα στο σκέλος που αφορά την χάραξη και κατασκευή του βορείου τμήματος Καλαμπάκας – Εγνατίας».

Όπως διευκρίνισε στην συνέντευξη ο Γιώργος Ζάψας η παράταξη ζητά την συζήτηση “για να αναδείξει το θέμα ,όχι για αντιπαράθεση ,αλλά για να συμφωνήσουμε”.

Ακούστε την συνέντευξη και δείτε την σχετική επιστολή της παράταξης

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

“Η πρότασή μας έρχεται ως συνέχεια της προ ημερησίας διατάξεως ερώτησης μας προς τον κύριο Περιφερειάρχη για τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας  (Ε65), κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου, αλλά είναι επίκαιρη και από την δημόσια συζήτηση που διεξάγεται και συμμετέχουν σ’ αυτήν οι τρεις περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου, δια των εκπροσώπων των περιφερειών και των ενδιαφερόμενων Δήμων.

Αναφέρω ενδεικτικά την ημερίδα που πραγματοποίησε η ΠΕΔ Θεσσαλίας στις 11 Ιουνίου 2016 στα Αμπελάκια του Δήμου Τεμπών για τον Ε65. Ακολούθησε η ημερίδα που διοργάνωσαν από κοινού η ΠΕΔ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 7 Οκτωβρίου 2016 στο Δημαρχείο του Δήμου Τρικκαίων, όπου παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο περιφερειάρχης κος Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου κος Ι.Λώλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών και διατελέσας πρόεδρος του  παρ/τος ΤΕΕ Ηπείρου/ Λευκάδας κος Γ.Παπαδιώτης, καθώς και ο πρώην Υπουργός κος Σταύρος Καλογιάννης. Ο τελευταίος μας απέστειλε δυο επιστολές για το θέμα των τριών επιλογών χάραξης του εν λόγω ορφανού τμήματος του Ε65 και η αρθρογραφία του αναπαράχθηκε στα ρεπορτάζ των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων της περιοχής.

Αποτελεί παράληψη του Περιφερειακού Συμβουλίου μια οργανωμένη συζήτηση για τον οδικό άξονα Ε65 όπου θα κληθούν η ΠΕΔ, το ΤΕΕ, άλλοι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς, οι βουλευτές της περιφέρειας και πολιτικά στελέχη που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στο επίμαχο έργο.

Οι θεσμικοί φορείς έπρεπε ήδη να είχαν προχωρήσει στη διοργάνωση ημερίδας στα Γιάννενα, αναλόγου περιεχομένου με αυτές που έγιναν στη Θεσσαλία και ελπίζω να το κάνουν. Εδώ πρέπει να ακολουθήσουμε τους Θεσσαλούς, γιατί το πρόβλημα θα το βρούμε μπροστά μας.

Την αναγκαιότητα της δημόσιας συζήτησης επισημαίνουν οι Θεσσαλοί διοργανωτές στην πρόσκληση της ημερίδας της 7ης Οκτωβρίου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται «στην σπουδαιότητα του Ευρωπαϊκού οδικού άξονα Ε65 ….» και «την ιδιαίτερη σημασία που έχει η κατασκευή του τμήματος Καλαμπάκας – Εγνατίας, ως αναπόσπαστο τμήμα του συνολικού Διευρωπαϊκού άξονα που θα συνδέσει τη χώρα μας με την κεντρική Ευρώπη», την οποία επισυνάπτω.

Παρακαλώ κε πρόεδρε για την ένταξη και συζήτηση του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση γιατί ο χρόνος περνάει, οι αποφάσεις θα ληφθούν και θα είναι αργά για δάκρυα. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι έχουν υποχρέωση και δικαιούνται να πάρουν θέση. Η απόφαση τους θα επηρεάσει την αναπτυξιακή προοπτική της Ηπείρου όπως και να το δει κανείς. Η επικοινωνία, ο τουρισμός και η κίνηση των αγαθών διαπεριφερειακά είναι ζητούμενο και έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε την βέλτιστη λύση. το τρένο Καλαμπάκα – Γιάννενα – Ηγουμενίτσα αργεί, αλλά να συνδεθούμε με τον Ε65 δια μέσω «Καρπερού» είναι άδικη μοίρα για τον τόπο και θα μας αναθεματίζουν οι επόμενες γενιές.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει οριστική χάραξη του τμ/τος Καλαμπάκα – Εγνατία του Ε65.

Στο Υπουργείο συζητούνται τρεις προτάσεις:

– Η πρόταση της παραχωρησιούχου εταιρείας ΤΕΡΝΑ (απομακρυσμένη σύνδεση δια μέσω Καρπερού Δεσκάτης).

– Η εναλλακτική πρόταση Καλογιάννη (συντομεύει την διαδρομή κατά 28 ΚΜ και δεν αδικεί τις άλλες επιλογές).

– και η αρχική χάραξη (ενδιάμεση χάραξη των δυο άλλων)

Εάν έτσι έχουν τα πράγματα, προλαβαίνουμε να επηρεάσουμε τις εξελίξεις.”

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments