Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Δημητρίου στην Άρτα

Εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Δημητρίου στην Άρτα

EIKONA PANAGIAS20-10-2015

 

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Άρτας η επίσημη υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Γραμμουστιανής και της χαρυτοβρύτου χείρας της Οσίας Σοφίας της Ποντίας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του εορτασμού του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου.

 

Το «παρών» έδωσε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Τουρισμού & Απασχόλησης κ. Νίκο Λιόντο και την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Άρτας κ. Φωτεινή Μπούκα. Χοροστάτησαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Άρτας και Καστοριάς κ.κ. Ιγνάτιος και Σεραφείμ, ενώ παραβρέθηκε και πλήθος πιστών.

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, συνεχίζονται και σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Άρτης έχει ως εξής:

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και ώρα 7:00 μ.μ.: Ομιλία από τον Ομότιμο Καθηγητή κ. Ανέστη Κασσελόπουλο, με θέμα: «Ο Άγιος Παϊσιος ο Αγειορίτης όπως τον γνώρισα».

Κυριακή  25 Οκτωβρίου και ώρα 6:00 μ.μ.: Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τορόντο κ. Σωτηρίου.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου και ώρα 7:00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τορόντο κ. Σωτηρίου.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 μ. (Μετά το πέρας της παρελάσεως): Αναχώρηση Εικόνας της Παναγίας Γραμμουστιανής και του Λειψάνου της Οσίας Σοφίας της Ποντίας.

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments