Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Ομιλία του Κ.Τασούλα στη βουλή-Στην εκδήλωση «Η Κόνιτσα προβάλει και προβάλλεται» ο βουλευτής της ΝΔ

Ομιλία του Κ.Τασούλα στη βουλή-Στην εκδήλωση «Η Κόνιτσα προβάλει και προβάλλεται» ο βουλευτής της ΝΔ

tasoylas

Στις πρόσφατες δραστηριότητες και στην ομιλία του βουλευτή της ΝΔ στο νομό Ιωαννίνων Κωνσταντίνου Τασούλα αναφέρεται δελτίο τύπου του Πολιτικού Γραφείου στο οποίο τονίζονται:
Στα εγκαίνια της έκθεσης «Η Κόνιτσα προβάλει και προβάλλεται» που έγινε το Σάββατο 17-10 στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών παρέστη ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. κ.Κώστας Τασούλας.

Με αφορμή την έκθεση που προβάλει στο ευρύτερο αθηναϊκό κοινό έργα της πολιτιστικής δημιουργίας Κονιτσιωτών καλλιτεχνών έγιναν το Σάββατο ομιλίες για την ιστορία και την παράδοση της ευρύτερης περιοχής της Κόνιτσας.

Ο κ.Κ.Τασούλας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει με πολλούς απόδημους Κονιτσιώτες των Αθηνών που κυριολεκτικά κατέκλυσαν το Μουσείο, ικανοποιημένοι από τη θετική πρωτοβουλία του Δήμου Κόνιτσας και του Δημάρχου κ.Ανδρέα Παπασπύρου να προβάλει με τόσο θετικό τρόπο τον τόπο τους.

Ο κ.Κ.Τασούλας είχε επίσης την ευκαιρία για μία συζήτηση με το Δήμαρχο Κόνιτσας για τα προβλήματα και τα αιτήματα του Δήμου που χρειάζονται υποστήριξη στις Κεντρικές Υπηρεσίες των Υπουργείων.

Την Παρασκευή 16-10 εξάλλου ο κ.Κ.Τασούλας μίλησε στη Βουλή για το νομοσχέδιο των προαπαιτουμένων που εισήγαγε η Κυβέρνηση.  Στην ομιλία του αφού θύμισε τα νέα μέτρα, φορολογικά, περικοπές συντάξεων και δημοσιονομικά που επιβάλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόνισε πως όλα αυτά επιβάλουν μία εξίσωση πως τα κάτω, μία ισότητα στην ανέχεια, αντί  να επιδιωχθεί μέσω επενδύσεων, ανάπτυξης και κινήτρων μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας μία κίνηση εξόδου από την κρίση και ενίσχυση της συνολικής προκοπής.

Ο κ.Κ.Τασούλας μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

« Λέτε στην εισαγωγική έκθεση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού ότι επετεύχθησαν οι δημοσιονομικοί στόχοι την περίοδο 2010-2014. Την περίοδο της «προδοσίας», την περίοδο του «μερκελισμού», την περίοδο της «εθνοπροδοσίας», την περίοδο του «δοσιλογισμού» επετεύχθησαν οι δημοσιονομικοί στόχοι και βελτιώθηκαν τα θηριώδη δίδυμα ελλείμματα; Είχαμε το 2013 και το 2014 από τις κυβερνήσεις των «κουίσλιγκς» βελτίωση των διδύμων ελλειμμάτων; Πώς το λέτε αυτό την ίδια ώρα που εκστομίζετε όλες αυτές τις υπερβολές;

Γαντζωθήκατε στις λέξεις της ιδεολογικής κυριαρχίας σας με σύμμαχο το κατεστημένο της Μεταπολιτεύσεως και προσπαθείτε απεγνωσμένα να διασώσετε τις λέξεις και τις έννοιες όταν οι πράξεις και οι συμπεριφορές σας, όταν οι φόροι σας, οι μειώσεις των συντάξεων, όταν η κατάρρευση της χώρας σας διαψεύδει.

Ξέρετε γιατί σας ψήφισαν πάρα πολλοί; Ξέρετε ποιο ήταν το επιχείρημά τους; «Όχι ότι πιστεύω ότι θα μου βελτιώσουν τη ζωή. Τους ψηφίζω γιατί δεν έχω να χάσω τίποτα». Αυτή η καταθλιπτική, ηττοπαθής παραδοχή δεν είναι προς έπαινο. Δεν είναι προς έπαινο η προσπάθειά σας να εξισώσετε την Ελλάδα προς τα κάτω. Γιατί αυτό προσπαθείτε να κάνετε! Δεν δίνετε ελπίδα στον κόσμο. Επιβεβαιώνετε μια αντίληψη, ότι τα πράγματα είναι προκαθορισμένα, ότι η καθοδική πορεία είναι προκαθορισμένη, τουλάχιστον ας είμαστε όλοι πένητες, τουλάχιστον ας μη σηκώσει κανείς κεφάλι.

Δεν απευθύνεστε σε ένα υγιές αίσθημα, σε μια λαμπηδόνα ελπίδας η οποία να λέει, «Ψηφίζω αυτούς για να σηκώσω κεφάλι, για να μην είμαι άνεργος, ψηφίζω για να προκόψω». Ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έχουν να χάσουν τίποτα.

Δεν είναι κουβέντες αυτές. Δεν θέλουμε να είναι έτσι η κοινωνία. Προφανώς έγιναν λάθη στη Μεταπολίτευση. Αλλά στη Μεταπολίτευση η Ελλάδα είδε τη μεγαλύτερη πρόοδο που είδε ποτέ ως χώρα και από ψωροκώσταινα έγινε πλήρες μέλος της Ευρώπης. Προφανώς αυτό στηρίχθηκε σε δανεικά. Έγιναν λάθη. Υπήρξε πελατειακό σύστημα και λαϊκισμός. Υπήρξατε η εκλογική οπισθοφυλακή της Μεταπολίτευσης με τα τριάρια και τεσσάρια σας. Όμως, υπήρξατε η ιδεολογική εμπροσθοφυλακή της. Και σήμερα προσπαθείτε να σώσετε τις λέξεις που σας κράτησαν στην επιφάνεια.

 

 

 

 

 

 

 

Η χώρα, χάρη στο ρεαλιστικό τρόμο του Πρωθυπουργού, την τελευταία στιγμή κρατήθηκε στην Ευρώπη. Και κρατήθηκε με τη δική μας ψήφο. Όμως, η χώρα δεν μπορεί να προοδεύσει και να υπηρετήσει το στόχο να μην πάμε χειρότερα. Η χώρα δεν έχει στόχο να εξισωθούν οι Έλληνες προς τα κάτω. Δεν έχει στόχο να καλλιεργηθεί ο φθόνος προς αυτούς οι οποίοι άντεξαν. Ο στόχος είναι η όρθια Ελλάδα να τραβήξει τη γονατισμένη προς τα πάνω και όχι η γονατισμένη Ελλάδα να τραβήξει την όρθια προς τα κάτω! Εκπροσωπούμε αυτή την παραδοχή.

Κάναμε λάθη, αλλά αναλάβαμε τις ευθύνες μας. Βλέπουμε σήμερα ότι σ’ αυτό το νομοσχέδιο δεν τολμάτε να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Σας αφήνουμε ως εκπροσώπους μίας απαισιοδοξίας και ζητούμε από τον ελληνικό λαό να μας αντιληφθεί από εδώ και πέρα ως εκπροσώπους μίας αισιοδοξίας.

Εμείς δεν θέλουμε την Ελλάδα ίση προς τα κάτω. Θέλουμε ιδιωτική πρωτοβουλία, ανάπτυξη, προκοπή. Θέλουμε πρόοδο. Θέλουμε η όρθια Ελλάδα να σηκώσει και τη γονατισμένη.

Γι’ αυτό καταψηφίζουμε το νομοσχέδιό σας και τις ιδέες σας».

Δείτε Επίσης

Ά. Μπάφας-Επιβραβεύτηκε  η θετική  πρόταση, η προοπτική και αποτυπώθηκε το έργο.Αποδοκιμάστηκε η άρνηση της πραγματικότητας,η έλλειψη πρότασης, η τοξικότητα

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Γνωρίζαμε  ότι  θα είμαστε  πρώτοι ,γνωρίζαμε ότι θα είχαμε ένα πολύ καλό  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments