Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο ν.Πρέβεζας

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο ν.Πρέβεζας

httpssss://www.youtube.com/watch?v=g3cFS7N2RKc&feature=youtu.be

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 41ου Φεστιβάλ στην Πρέβεζα, πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ για τις βουλευτικές εκλογές της 20ης του Σεπτέμβρη.

Η παρουσίαση έγινε από τον Κώστα Κωτσαντή, γραμματέα της ΤΕ Πρέβεζας και μέλος του Γραφείου Περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του Κόμματος, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να στηρίξουν το ΚΚΕ για να δυναμώσει η μοναδική  δύναμη,  που μπορεί να στηριχτεί πάνω της το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Ανέφερε ακόμηότι στοψηφοδέλτιό του ΚΚΕ βρίσκονται αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής, των λαϊκών αγώνων, που βρέθηκαν πάντα κοντά στο λαό και τη νεολαία και εκεί θα είναι και την επόμενη μέρα συμβάλλοντας στην ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Το ψηφοδέλτιο απαρτίζουν οι:

Σταύρος  Αμάραντος,συνεργαζόμενος, 54 ετών, φαρμακοποιός, Πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου Πρέβεζας.

ΓιώργοςΜισηρλής , 39 ετών, Τοπογράφος μηχανικός, δημοτικός υπάλληλος στο Δήμο Ζηρού, πρόεδρος σωματείο ΟΤΑ Α’βαθμού νομού Πρέβεζας, μέλοςτης αντιπροσωπείας του ΤΕΕ.

Παρασκευή (Εύη) Πάρλα, 34 ετών, νοσηλεύτρια, ιδιωτική υπάλληλος, αντιπρόεδρος σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων νομού Πρέβεζας και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας.

Ανδρέας Καραμάνης, 33 ετών, τελειόφοιτος της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ)  του Ε.Μ.Πολυτεχνείου, ελεύθερος επαγγελματίας, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας.

Μετά την παρουσίαση ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον Σταύρο Αμάραντο, υποψήφιο βουλευτή.images

Χαιρετισμός του Σταύρου Αμάραντου, υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ, στο 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Πρέβεζα

 

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Λίγες μόλις βδομάδες πριν από την κάλπη, νέες παγίδες στήνονται μπροστά στον λαό. Για να τον πείσουν ότι έχει μία και μόνη επιλογή: Να επιλέξει, δηλαδή, ποιος θα ολοκληρώσει τη σφαγή του, ποια κυβέρνηση θα υλοποιήσει το 3ο σκληρότερο μνημόνιο, που ήρθε να προστεθεί στα προηγούμενα.

Για το ΚΚΕ, το ζητούμενο των εκλογών είναι, ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα του λαού να απορρίψει τα παλιά και τα νέα τρομοκρατικά διλήμματα που του θέτουν τα κόμματα του κεφαλαίου. Με ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή, και προπαντός στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, ο λαός μας μπορεί να σηκώσει κεφάλι και να προετοιμαστεί ολόπλευρα για να αντιπαλέψει την νέα αντιλαϊκή λαίλαπα που έρχεται, όποια κυβέρνηση και αν είναι στο τιμόνι.

Τίποτα δεν έχει να περιμένει ο λαός μας από τα κόμματα της αστικής διαχείρισης. Τα έχει δοκιμάσει σχεδόν όλα, τα έχει δει όλα. Κυβερνήσεις δεξιές, κυβερνήσεις κεντροδεξιές, κυβερνήσεις που αυτοονομάστηκαν “αριστερές”. Κυβερνήσεις μονοκομματικές και πολυκομματικές συνεργασίας.

Εμπιστεύτηκε πολλούς μέχρι τα τώρα. Τώρα πρέπει να δοκιμάσει να κάνει αυτό που δεν έχει κάνει ακόμα μέχρι σήμερα, από τα χρόνια της Αντίστασης και των μεγάλων ηρωικών αγώνων. Να βαδίσει με το ΚΚΕ, στον δρόμο του αγώνα, της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, στον δρόμο της συνολικής ανατροπής.

Σκεφτείτε αυτό που δεν το είχατε υποπτευθεί ποτέ πριν από μερικούς μήνες: Κόμματα που τσακώνονται μεταξύ τους, είπαν ΝΑΙ στο 3ο μνημόνιο. ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι από τη μια, και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από την άλλη.

Όλοι μαζί, και ο ΣΥΡΙΖΑ Νο1 του Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ Νο2 του Λαφαζάνη, παραμύθιαζαν τους εργάτες, τους μικρούς αγρότες και επαγγελματίες, τους ανέργους, ότι θα σκίσουν τα μνημόνια! Όλοι αυτοί που τώρα αθροίστηκαν στο ΝΑΙ στο μνημόνιο, αφού πριν όλοι μαζί είχαν αθροιστεί στο ΝΑΙ στην ΕΕ, ΝΑΙ στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, τώρα ζητούν ξανά τη στήριξη, την ψήφο του εργάτη, του ανέργου, του αγρότη, του αυτοαπασχολούμενου.

Φίλες και φίλοι,

Όσοι εκλογικά μετακινηθήκατε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, από τον Ιούνη του 2012 μέχρι και τον περασμένο Γενάρη του 2015, με την ελπίδα ότι ίσως καταργηθούν τα μνημόνια και οι αντιλαϊκοί εφαρμοστικοί νόμοι… Ας μην ξαναπαγιδευτείτε στις υποσχέσεις για καλύτερη διαχείριση του νέου μνημονίου, για δήθεν αντισταθμιστικά μέτρα υπέρ του λαού.

Τώρα καμία εργατική – λαϊκή ψήφος να μην επιστρέψει στη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, να μην εγκλωβιστεί στο Ποτάμι, με την ελπίδα μιας καλύτερης διαχείρισης της συμφωνίας, μιας δήθεν πιο έγκαιρης και σταθερής πορείας προς την οικονομική ανάπτυξη, όπως υπόσχονται, σκορπίζοντας νέες ψεύτικες προσδοκίες.

Σας καλούμε ακόμη, να απομονώσετε τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, που δεν απορρίπτει την ΕΕ, αλλά επιζητεί “βελτίωση” της θέσης του ελληνικού κεφαλαίου σε αυτήν. Προσπαθεί πίσω από μεγαλοστομίες να κρύψει τη στήριξή της στην πιο ωμή δικτατορία του κεφαλαίου, τις συναλλαγές της με τη μεγαλοεργοδοσία, ιδιαίτερα με το εφοπλιστικό κεφάλαιο, το μίσος της προς τους εργάτες, τους αγώνες, το κίνημα.

Το κλειδί για την οικονομική και συνολικότερη πολιτική ενός κόμματος, για το ποιες κοινωνικές δυνάμεις εκφράζει, είναι τι θέση παίρνει στο ζήτημα των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και του φυσικού πλούτου της χώρας. Σε ποιανού χέρια θα είναι.

Θα παραμείνουν καπιταλιστική ιδιοκτησία άρα και εργαλεία στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ιδιοκτητών τους, ή θα κοινωνικοποιηθούν, θα γίνουν δηλαδή κτήμα της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας, που με πανεθνικό κεντρικό σχεδιασμό θα μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελός της, γεγονός που προϋποθέτει αλλαγή τάξης στην εξουσία;

Γι’ αυτό την επόμενη μέρα ο εργαζόμενος λαός χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ. Το ΚΚΕ έχει αποδείξει ότι είναι εγγύηση της οργάνωσης της πάλης του λαού. Γιατί παλεύει σταθερά για την κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων και την ανάκτηση των απωλειών, συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην οργάνωση της εργατικής – λαϊκής αλληλεγγύης.

Γιατί είναι δύναμη αντίστασης και αντεπίθεσης στην υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού.

Το Κόμμα μας, και την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι στο πλάι του λαού, όπως έκανε μέχρι τώρα, δίνοντας όλες του τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας που θα ανοίξει τον δρόμο για να γίνει ο λαός ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει.

Για να ανοίξει ο δρόμος για τη μοναδική φιλολαϊκή λύση, την εργατική – λαϊκή εξουσία, που θα διασφαλίζει τη λαϊκή ευημερία προχωρώντας θαρρετά στη:

– Μονομερή διαγραφή του χρέους.

– Αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

– Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας. Ρίχνουμε στις κάλπες στις 20 Σεπτέμβρη, τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

«Τους δοκίμασες…. Τώρα με το ΚΚΕ.

Υπάρχει λύση στον δρόμο της ανατροπής»

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments