Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Σύσκεψη για την Προστασία του Αισθητικού Δάσους του Μονολιθίου

Σύσκεψη για την Προστασία του Αισθητικού Δάσους του Μονολιθίου

DSCN9630

Σύσκεψη για την Προστασία του Αισθητικού Δάσους του Μονολιθίου στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, την Τετάρτη 12 Αυγούστου με  θέμα την «Προστασία του Αισθητικού Δάσους του Μονολιθίου» μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Δ. Πρέβεζας κ. Π. Σαραμπασίνας, ο κ. Δ. Σιόρεντας, αν. Δ/ντής Δ/νσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ο κ. Κ. Γάτσιος, Αν. Δ/ντής της Τροχαίας, ο κ. Θ. Βαρδής, Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας, ο κ. Γ. Βαρσάμης, εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος, ο κ. Β. Δάλαρος, προϊστάμενος Δ/νσης Δασών και ο κ. Β. Ράπτης, πρόεδρος της ΛΕΚ, ενώ στη σύσκεψη προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Νεολαίας και Άθλησης κ. Περικλής Βασιλάκης.

Ζητούμενο ήταν η αξιολόγηση των μέτρων που έχουν ληφθεί για την προστασία του δάσους, η εξέταση των προβλημάτων που προκύπτουν και ο καλύτερος συντονισμός των προσπαθειών αλλά και η ανάληψη επιπλέον πρωτοβουλιών και δράσεων, τόσο για την τρέχουσα χρονιά όσο και για τις επόμενες. Προβλήματα που αναφέρθηκαν είναι η μη ύπαρξη επαρκών χώρων στάθμευσης των οχημάτων, με αποτέλεσμα λόγω της αυθαίρετης στάθμευσης να παρεμποδίζεται, τόσο η διέλευση οχημάτων, όσο και η διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση φωτιάς, φαινόμενα κατασκήνωσης ή στάθμευσης αυτοκινούμενων τροχόσπιτων μέσα ή κοντά στο δάσος, ελλιπής σήμανση λόγω φθοράς ή καταστροφής πινακίδων, κ.α.

Σύμφωνα με τον Αν. Δ/ντή της Αστυνομίας κ. Σιόρεντα, εκτελούνται περιπολίες της αστυνομίας σε μόνιμη βάση στην περιοχή, ιδιαιτέρως όταν υπάρχει μεγάλη προσέλευση λουομένων, περιπολίες επίσης κάνει και η Πυροσβεστική, υπάλληλοι του Δήμου και συνδράμει και η Λέσχη Καταδρομέων σε τακτική βάση. Από τη Δ/νη Δασών υλοποιείται μεγάλο πρόγραμμα βαθέως καθαρισμού του δάσους και απομάκρυνσης των ξερών και γερασμένων δέντρων, η οποία θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, Ο κ. Δάλαρος αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που υπάρχει με την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και στην βοήθεια που παρείχε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου με τα μηχανήματα της Περιφέρειας για την διευκόλυνση του έργου των καθαρισμών. Ο δήμος Πρέβεζας από την πλευρά του πραγματοποιεί επίσης καθαρισμούς ξερής βλάστησης και πιθανών εστιών φωτιάς.

Ο κ. Περικλής Βασιλάκης ευχαρίστησε όλους για την άριστη συνεργασία που υπάρχει και για τον συντονισμό των προσπαθειών των φορέων για την προστασία του μοναδικού δάσους του Μονολιθίου, που αποτελεί κόσμημα για την περιοχή. Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και προσωπικά ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου μεριμνά αδιαλείπτως και είναι διαρκώς δίπλα και στηρίζει τις υπηρεσίες στο έργο τους. Ο κ. Βασιλάκης ζήτησε επαγρύπνηση και τόνισε τη σημασία της βοήθειας από τους εθελοντές, αλλά και από όλους τους πολίτες που επισκέπτονται το Μονολίθι: «Όλοι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να μην -από αμέλεια θέτουμε σε κίνδυνο το δάσος, αλλά πρέπει επίσης να αναφέρουμε άμεσα στις αρχές όταν αντιληφθούμε φωτιά ή επικίνδυνες ενέργειες.»

Δείτε Επίσης

Αινιγματική δήλωση του Γ.Τσίμαρη σε σχέση με την στήριξη του στις δημοτικές εκλογές-Τώρα  θα πράξουμε ως ΠΑΣΟΚ.. Προέρχομαι από τα σπλάχνα αυτής  της παράταξης , εξυπακούεται ,αλλά είναι  άλλος ο ρόλος  μου τώρα.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  “Τώρα  είμαστε  σε  ένα άλλο μετερίζι.Είμαστε  βουλευτές  και   ασχολούμαστε  με την κεντρική ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments