Σάββατο , 16 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε την Περιφέρεια Ηπείρου για τον ποδηλατοδρόμο στη λίμνη Παμβώτιδα

Το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε την Περιφέρεια Ηπείρου για τον ποδηλατοδρόμο στη λίμνη Παμβώτιδα

Δημοσιεύτηκαν και καθαρογράφθηκαν οι υπ. αριθμ. 2127/2018 και 2060/2018 αποφάσεις του ΣτΕ με τις οποίες απορρίφθηκαν σχετικές αιτήσεις του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ιωαννίνων, αναφορικά με τον καθορισμό ορίων όχθης, παλαιάς όχθης με ενδιαφέρον σκεπτικό.

Συγκεκριμένα η 2172/2018 δέχεται ότι το ανάχωμα που κατασκευάστηκε την περίοδο 1970-1971  έγινε πριν από το Σύνταγμα του 1975, μαζί με άλλα τεχνικά έργα που απέβλεπαν στην προστασία του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων από πλημμύρες και είναι νόμιμο σύμφωνα με την ισχύουσα κατά τον χρόνο κατασκευής του νομοθεσία.

Η κατασκευή του ποδηλατοδρόμου επί του αναχώματος δεν ασκεί καμία επιρροή ως προς το ζήτημα της οριογραμμής, αφού το τεχνικό έργο που επιδρά στον κυματισμό και διαμορφώνει την όχθη (ανάχωμα) είναι νόμιμο.

Η απόφαση 2060/2018 δέχεται ότι τα τεχνικά έργα (ανάχωμα, τάφροι, διώρυγες, υπερχειλιστής) πραγματοποιήθηκαν για την προστασία της πεδιάδας και της πόλης των Ιωαννίνων από τις πλημμύρες της λίμνης στο παρελθόν με νόμιμες διοικητικές πράξεις, οι οποίες εκδόθηκαν πριν από την ισχύ του Συντάγματος του 1975 και του ν. 1650/1986. Συνεπώς η νομιμότητά τους κρίνεται με το τότε νομοθετικό καθεστώς και σύμφωνα με τα τότε νομοθετικό καθεστώς και σύμφωνα με τότε ισχύοντα είναι νόμιμες.

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments