Σάββατο , 14 Ιανουαρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Έρευνα σε βάρος του Ρουμάνου ΥΠΟΙΚ για «μίζα»

Έρευνα σε βάρος του Ρουμάνου ΥΠΟΙΚ για «μίζα»

Είχε πιέσει επιτροπή που έλεγχε σύμβαση δημόσιου έργου  να παρακάμψει τους κανόνες για να ευνοηθεί κάποια εταιρία roumanos ypoik

Οι εισαγγελικές αρχές της Ρουμανίας ξεκίνησαν την Παρασκευή έρευνα σε βάρος του υπουργού Οικονομικών της χώρας Ντάριους Βάλκοβ με την κατηγορία ότι την εποχή που ήταν δήμαρχος μερολήπτησε ώστε να παραχωρηθεί η σύμβαση ενός δημόσιου έργου σε μια εταιρεία με αντάλλαγμα το ποσό των περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Βάλκοβ είχε πιέσει την επιτροπή που εξέταζε τη σύμβαση να παρακάμψει τους κανόνες ώστε να ευνοηθεί η συγκεκριμένη εταιρεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εισαγγελείς που εξετάζουν την υπόθεση.

Ο υπουργός είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν του έχει ασκηθεί δίωξη αλλά απέφυγε να απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις που του έγιναν καθώς αποχωρούσε από τα γραφεία της υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς στο Βουκουρέστι.

«Οι εισαγγελείς διαφθοράς ξεκίνησαν μια έρευνα σε βάρος του Ντάριους Βάλκοβ, πρώην δημάρχου της Σλάτινα και νυν υπουργού Οικονομικών, σε σχέση με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία τονίζεται: «Τα στοιχεία δείχνουν (…) ως αποτέλεσμα συνεννόησης με έναν επιχειρηματία, ο ύποπτος Ντάριους Βάλκοβ έλαβε περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2010-13. Μέρος των χρημάτων δόθηκε απευθείας, σε μετρητά και 2,48 εκατομμύρια λέι (περίπου 570.000 ευρώ) μέσω εταιρειών και μεσαζόντων».

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments