Σάββατο , 16 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Αθ.Σπύρου (πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων)-Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί έμποροι δεν κινδυνεύουμε από τα φυσικά φαινόμενα αλλά από τις συνέπειες της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Αθ.Σπύρου (πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων)-Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί έμποροι δεν κινδυνεύουμε από τα φυσικά φαινόμενα αλλά από τις συνέπειες της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

EMPORIKOSΑπό:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Την εκτίμηση πως “αυτό που συμβαίνει σήμερα στην πόλη και ευρύτερα στο λεκανοπέδιο με το καιρικό φαινόμενο της χιονόπτωσης δεν είναι τυχαίο περιστατικό ούτε θέμα καθυστερήσεων. Είναι αποτέλεσμα συνειδητής πολιτικής επιλογής του Δήμου, της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης (προηγούμενης και σημερινής) όπου εργάζονται για τη διάλυση των υπηρεσιών, για την έλλειψη υποδομών, για την απελευθέρωση και εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αναγκών”,διατύπωσε η Αθηνά Σπύρου Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων ,σε παρέμβασή της στην εκπομπή  “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος),στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.Ακούστε την συνέντευξη και διαβάστε την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην πόλη και ευρύτερα στο λεκανοπέδιο με το καιρικό φαινόμενο της χιονόπτωσης δεν είναι τυχαίο περιστατικό ούτε θέμα καθυστερήσεων. Είναι αποτέλεσμα συνειδητής πολιτικής επιλογής του Δήμου, της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης (προηγούμενης & σημερινής) όπου εργάζονται για τη διάλυση των υπηρεσιών, για την έλλειψη υποδομών, για την απελευθέρωση και εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αναγκών.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, με αφορμή τη χιονόπτωση φέρνουν στην επιφάνεια με ακόμη πιο έντονο τρόπο ζητήματα οικονομικής επιβίωσης, προστασίας της ζωής, της περιουσίας και της ασφάλειας των εμπόρων, των επαγγελματιών και κάθε λαϊκής οικογένειας.

Εμείς οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί έμποροι δεν κινδυνεύουμε από τα φυσικά φαινόμενα αλλά από τις συνέπειες της εφαρμοζόμενης πολιτικής.Τα οικονομικά μας προβλήματα καθώς και τα προβλήματα ασφάλισης-υγείας-πρόνοιας θα οξυνθούν ακόμα παραπέρα.

Με αφορμή λοιπόν τα προβλήματα που δημιουργεί η χιονόπτωση απαιτούμε και διεκδικούμε από την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια και το Δήμο να ικανοποιηθούν ορισμένα έκτακτα μετρά ανακούφισης για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους.

  • Άμεση αποκατάσταση και ομαλοποίηση των ρυθμών της ζωής της πόλης και ευρύτερα του λεκανοπεδίου
  • Αναστολή – μείωση των υποχρεώσεών μας προς τις τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικούς φορείς, ΔΕΗ, ΔΕΥΑΙ
  • Διασφάλισης της παρουσίας των γιατρών και εξοπλισμού με φάρμακα στους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας
  • Μείωση των ανταποδοτικών τελών
  • Έκτακτη συμπληρωματική ενίσχυση για το πετρέλαιο θέρμανσης

 

Δείτε Επίσης

Ενημέρωση για πανδημία, απορρίμματα και σχολεία του Δημάρχου Μ. Ελισάφ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η πορεία της πανδημίας στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι εξελίξεις στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of