Κυριακή , 25 Οκτωβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Αντιπλημμυρική προστασία Άρτας, νέα Γεφύρωση Άραχθου και Επιχειρηματικό Πάρκο ζήτησε ο Δήμαρχος Αρταίων από τον Πρωθυπουργό

Αντιπλημμυρική προστασία Άρτας, νέα Γεφύρωση Άραχθου και Επιχειρηματικό Πάρκο ζήτησε ο Δήμαρχος Αρταίων από τον Πρωθυπουργό

EPISKEPSH ALEXI TSIPRAΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Την ευκαιρία να καταστήσει κοινωνό των θεμάτων που απασχολούν την Άρτα τον Πρωθυπουργό είχε  ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν, στο πλαίσιο επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην περιοχή. Ο Δήμαρχος, που είχε απευθύνει πρόσκληση στον Πρωθυπουργό στο πλαίσιο της  επίσκεψής του στο Κομμένο Άρτας, υποδέχθηκε τον κ. Τσίπρα στο Λαογραφικό Μουσείο που βρίσκεται δίπλα στο Ιστορικό Γιοφύρι της Άρτας, το οποίο επισκέφθηκαν μαζί.

«Ευχαριστούμε τον Πρωθυπουργό που αποδέχθηκε την πρόσκληση για επίσκεψη στο Δήμο Αρταίων. Είναι τιμή μας, που επισκέπτεται την Άρτα ένας Αρτινός Πρωθυπουργός» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Τσιρογιάννης και επεσήμανε πως «κάναμε μια ουσιαστική κουβέντα με τον κ. Τσίπρα για τα θέματα της Άρτας».

Αφού ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τις έως τώρα ενέργειες για την χρηματοδότηση (με 4 εκ. ευρώ) των μελετών για την Οριοθέτηση και Διευθέτηση του ποταμού Αράχθου και την πρόσφατη δημοπράτηση τους, ο κ. Τσιρογιάννης ζήτησε την δέσμευση της  χρηματοδότησης των έργων που θα προκύψουν,  στο τρέχον ΕΣΠΑ.

Επιπλέον, ζήτησε τη χρηματοδότηση της γεφύρωσης του ποταμού Αράχθου, μετά των προσβάσεων, στην περιοχή του Τριγώνου, (στο ύψος της Φοιτητικής Εστίας) ενώ ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την διαδικασία κατασκευής Επιχειρηματικού Πάρκου στο Νομό (ένα θέμα που εκκρεμεί από το 1976), για το οποίο το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο Αρταιων αποφάσισε την κατασκευή του στη θέση Κρικούκια της Τ.Κ. Αμμοτόπου, πλησίον της Ιόνιας Οδού. Ο Δήμαρχος ζήτησε την ένταξη των απαραίτητων έργων υποδομής σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Παράλληλα, ζητήθηκε η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και η στήριξη των παραγωγών, η προώθηση και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της Άρτας, η ανάδειξη και συντήρηση των Βυζαντινών Μνημείων της περιοχής, καθώς και η ενίσχυση του ρόλου του ΤΕΙ, του Στρατοπέδου και του Νοσοκομείου της Άρτας.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε για την πορεία ολοκλήρωσης της Ιόνιας Οδού, ενώ ο Δήμαρχος Αρταίων του έθεσε τα θέματα της επέκτασης των εγγειοβελτιωτικών έργων στην πεδιάδα της Άρτας, της ανέγερσης παιδικού σταθμού και ΚΑΠΗ στην περιοχή της Αγίας Θεοδώρας και την αναγκαιότητα  ασφαλτόστρωσης αγροτικών δρόμων που οδηγούν σε κτηνοπτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες. Παράλληλα, ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για το Έτος Μόραλη όπως έχει ανακηρυχθεί το 2016, καθώς και για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ Άρτας και του Ιστορικού Δημαρχείου.

Δείτε Επίσης

Σύσκεψη με πρωτοβουλία του Δημάρχου Άρτας και της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις καταλήψεις σε σχολεία της πόλης

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of