Πέμπτη , 25 Νοεμβρίου 2021
Αρχική / Διεθνή Νέα / Γερμανία: Προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή πολεμικών πλοίων

Γερμανία: Προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή πολεμικών πλοίων

Στόχος είναι να ανατεθεί η σχετική σύμβαση το 2017 και οι παραδόσεις να αρχίσουν το 2023

 

germania

Ανοικτό διαγωνισμό για ευρωπαϊκές εταιρείες θα προκηρύξει το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας με σκοπό την κατασκευή τεσσάρων έως έξι νέων πολεμικών πλοίων αξίας 2,5 δισ. ευρώ.

Στόχος είναι να ανατεθεί η σχετική σύμβαση το 2017 και οι παραδόσεις να αρχίσουν το 2023.

Τα νέα πολεμικά πλοία, με πλήρωμα περίπου 100 μελών το καθένα, θα έχουν δυνατότητα ανάπτυξης σε διάφορα σενάρια και τη δυνατότητα να πλήττουν χερσαίους στόχους, αλλά και να παρέχουν υποστήριξη από αέρος σε άλλα πολεμικά πλοία σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων, δήλωσε πηγή του υπουργείου Άμυνας που επικαλείται το Reuters.

Ανάμεσα στις κατασκευαστικές εταιρείες που αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον είναι και η γερμανική ναυπηγική εταιρεία Lürssen, πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Το υπουργείο Άμυνας, ο προϋπολογισμός του οποίου έχει πληγεί από τις περικοπές στη χρηματοδότησή του, αναμένεται ακόμη να λάβει μια απόφαση ως το δεύτερο τρίμηνο του 2015 για την απόκτηση ενός νέου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας μέσω ενός πυρήνα αμυντικών βιομηχανιών που θέλει να κρατήσει στη Γερμανία.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Τρίτο ετήσιο βραβείο της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE / NGL για «δημοσιογράφους, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και υπερασπιστές του δικαιώματος στην πληροφόρηση»

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, με αφορμή την τρίτη ετήσια απονομή ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments