Κυριακή , 19 Μαΐου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Δήμαρχος Ν.Σκουφά:Έργο υποδομής που προστατεύει και αλλάζει την περιοχή Κομποτίου και Σελλάδων κ. Αντιπεριφερειάρχη-

Δήμαρχος Ν.Σκουφά:Έργο υποδομής που προστατεύει και αλλάζει την περιοχή Κομποτίου και Σελλάδων κ. Αντιπεριφερειάρχη-

giannoylhs

  Από:Γιώργος Γκόντζος

Ανακοίνωση σχετικά με το έργο «Εγκιβωτισμού του ρέματος Κατσαρέλου»  εξέδωσε ο δήμαρχος του δήμου Νικολάου Σκουφά  Ευστάθιος Γιαννούλης,  στην οποία επικρίνει τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Άρτας Βασίλειο Ψαθά

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Τις τελευταίες μέρες με μεγάλη χαρά τόσο δική μου όσο και των δημοτικών και τοπικών μου συμβούλων αλλά κυρίως των δημοτών μου, οι οποίοι κάθε χρόνο έρχονται αντιμέτωποι με πλημμυρικά φαινόμενα που καταστρέφουν τα σπίτια, τις περιουσίες τους, τους δρόμους, τα σχολεία που στεγάζουν τα παιδιά τους, πληροφορηθήκαμε την ένταξη ενός πολύ σοβαρού έργου για την περιοχή Κομποτίου-Σελλάδων , τον «Εγκιβωτισμό του ρέματος Κατσαρέλου», που βρίσκεται δίπλα από το Γυμνάσιο και Λύκειο Κομποτίου, ανάμεσα από τα δυο χωριά. Ένα έργο για το οποίο δουλέψαμε σκληρά και εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος αλλά και οι υπηρεσίες του δήμου μου για αρκετά χρόνια, αφού προϋπέθετε εκτός από ολοκληρωμένες μελέτες και οριοθέτηση του εν λόγω ρέματος   – καμία σχέση δεν έχει με τις πλημμύρες του περασμένου Φεβρουαρίου- πράγμα αρκετά δύσκολο και χρονοβόρο και η οποία ολοκληρώθηκε πριν αρκετά χρόνια.

Για το λόγο αυτό θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τη   δέουσα σημασία που έδωσε από την πρώτη στιγμή που τους παρέδωσα ολοκληρωμένη μελέτη για το εν λόγω έργο  και για την άμεση ανταπόκρισή τους ώστε το έργο να μπορέσει να ενταχθεί στο Π.Δ.Ε.

Μετά λύπης μου πληροφορήθηκα ότι ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Άρτας κ. Ψαθάς ουδόλως συμμερίζεται την άποψη των δημοτών μου καθώς και του ιδίου προσωπικά, αντιτίθεται και απαξιοί την ένταξη του έργου ίσως γιατί ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητά του, αφού ουδέποτε ασχολήθηκε προσωπικά με τα προβλήματα του Δήμου μου.

Θα τον συμβούλευα λοιπόν να περιορίσει την αλαζονική του στάση και να σεβαστεί αρχικά το γεγονός ότι στην Άρτα έρχονται χρήματα που τόσο τα έχουμε ανάγκη. Να σεβαστεί ότι στο Δήμο μου προΐσταμαι εγώ και οι σύμβουλοί μου, οι οποίοι γνωρίζουμε εκ βαθέων τα προβλήματα και δρομολογούμε τις προτεραιότητες και πασχίζουμε καθημερινά να δώσουμε λύσεις. Και αν θέλει να συνδράμει ως οφείλει , να επισκέπτεται το Δήμο ώστε να αντιληφθεί εξ ιδίοις όμασι τα προβλήματα που δε γνωρίζει όπως ισχυρίζεται, να σχεδιάσει, να δρομολογήσει και να ωριμάσει και ο ίδιος μελέτες και έργα αντίστοιχης βαρύτητας για τους Δήμους της Άρτας και την Περιφερειακή του Ενότητα για να μη χρειάζεται «μπάρμπα στην Κορώνη» και όχι να επιδίδεται σε εργάκια που εξυπηρετούν προσωπικά και μόνον συμφέροντα. Δεν είναι άλλωστε –θεωρώ- αυτός ο ρόλος ενός Αντιπεριφερειάρχη.

Λυπάμαι πραγματικά για τη στάση του αυτή που μόνο άγνοια υποδηλώνει και μικροψυχία και θέλω να πιστεύω ότι ούτε ο Περιφερειάρχης ούτε οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε Άρτας τη συμμερίζονται.

Ο ίδιος προσωπικά αισθάνομαι ανακουφισμένος και δικαιωμένος αφενός διασφαλίζοντας εκατομμύρια ευρώ για την Άρτα και το Δήμο μου, αλλά κυρίως στο ότι ύστερα από προσπάθειες πολλών χρόνων θα δοθεί επιτέλους λύση σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει τους δημότες μου και κατοίκους της Περιφερειακής Ένωσης Άρτας. Προτρέπω τον Αντιπεριφερειάρχη , να αναθεωρήσει , να εκλογικευτεί και εάν όπως ισχυρίζεται επιθυμεί την συνεννόηση και την συνεργασία με τους δήμους για την ιεράρχηση έργων σίγουρα θα είμαι ο τελευταίος που θα το αρνιόμουν. Να μας πει όμως, στα χρόνια τις θητείας του πόσες φορές κάλεσε τους Δημάρχους για να συζητήσουμε τα προβλήματα των δήμων μας και γενικότερα του Νομού . Φυσικά καμία . Ας αφήσει λοιπόν τους Δήμους να κάνουν την δουλειά τους όπως αυτοί καλά γνωρίζουν. Ας κοιτάξει την Περιφέρεια του και ας αναλογιστεί τι κάνουν οι άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου μήπως και κατανοήσει τις αδυναμίες του.

* Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον εγκιβωτισμό του ρέματος «Κατσαρέλου» Σελλάδων βλέπε ιστοσελίδα του Δήμου Νικολάου Σκουφά.

 

Ο Δήμαρχος

Ευστάθιος Γιαννούλης

Δείτε Επίσης

Αινιγματική δήλωση του Γ.Τσίμαρη σε σχέση με την στήριξη του στις δημοτικές εκλογές-Τώρα  θα πράξουμε ως ΠΑΣΟΚ.. Προέρχομαι από τα σπλάχνα αυτής  της παράταξης , εξυπακούεται ,αλλά είναι  άλλος ο ρόλος  μου τώρα.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  “Τώρα  είμαστε  σε  ένα άλλο μετερίζι.Είμαστε  βουλευτές  και   ασχολούμαστε  με την κεντρική ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments