Κυριακή , 4 Ιουνίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Διήμερο συνέδριο γευσιγνωσίας- γαστρονομίας διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Διήμερο συνέδριο γευσιγνωσίας- γαστρονομίας διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

arximageires

Διήμερο συνέδριο γευσιγνωσίας- γαστρονομίας διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Στόχος του συνεδρίου είναι η ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων πανελλαδικά, η πιστοποίηση ντόπιων συνταγών της περιοχής μας και η προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών.

Στα τέλη του καλοκαιριού, έχει προγραμματίσει ο Δήμος Αρταίων να πραγματοποιήσει ένα διήμερο συνέδριο, διαφορετικό απ’ όσα έχουμε συνηθίσει στην περιοχή μας. Πρόκειται για ένα διήμερο συνέδριο γευσιγνωσίας- γαστρονομίας, που θα διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Διακεκριμένοι και βραβευμένοι μάγειρες από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα επισκεφτούν την πόλη της Άρτας για να πραγματοποιήσουν το συγκεκριμένο διήμερο συνέδριο και να μυήσουν τους Αρτινούς αλλά και τους επισκέπτες στα μυστικά της καλής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Το συνέδριο θα περιλαμβάνει συμπόσια γευσιγνωσίας και μαγειρικής, σεμινάρια για νέους μάγειρες που θέλουν να μάθουν τα μυστικά δημιουργίας εξαίσιων πιάτων από τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, πιστοποίηση ντόπιων συνταγών της περιοχής μας, κ.α. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα και να δουν από κοντά τη διαδικασία παρασκευής πιάτων από τους διακεκριμένους και βραβευμένους αρχιμάγειρες, ενώ θα είναι ευκαιρία και για τους επιχειρηματίες εστίασης της περιοχής μας να δουν πώς παρασκευάζονται γκουρμέ εκλεκτά παραδοσιακά πιάτα με τοπικά προϊόντα, συνταγές που οι Αρτινοί επιχειρηματίες εστίασης θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και να υιοθετήσουν στο μενού της επιχείρησής τους.

Στόχος του συνεδρίου είναι η προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών στην περιοχή μας, η ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων και γεύσεων, καθώς και η διάδοση συνταγών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής βασισμένων στα ηπειρωτικά φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα. Έμφαση θα δοθεί στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και στο πώς μπορούμε με αυτά τα υλικά, τα δικά μας παραδοσιακά προϊόντα, να μαγειρέψουμε υπέροχα γευστικά πιάτα.

Δείτε Επίσης

Σοβαρός τραυματισμός 33χρόνου σε τροχαίο

Αυτοκίνητο που οδηγούσε 33 χρόνος, εξετράπη της πορείας του στο δρόμο από Ιωάννινα προς Πέραμα ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments