Κυριακή , 4 Ιουνίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Χωρίς κατηγορία / Δραστηριότητες Σταύρου Καλογιάννη

Δραστηριότητες Σταύρου Καλογιάννη

20150903_123658_resized_120150903_145010_resized

 

 Τον δήμο Βορείων Τζουμέρκων επισκέφθηκε χθες , ο Σταύρος Καλογιάννης με τον πρώην Υπουργό κ. Σταύρο Καλαφάτη, στο πλαίσιο των περιοδειών της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο κ. Σεντελέ και κατοίκους των Πραμάντων με τους οποίους συζήτησαν τα προβλήματα του δήμου και κυρίως την ανάγκη βελτίωσης του οδικού του δικτύου, αλλά και τις προοπτικές των Τζουμέρκων κυρίως στον τομέα του ποιοτικού και εναλλακτικού τουρισμού. Συναντήθηκαν επίσης με μετακινούμενους κτηνοτρόφους, οι οποίοι τους έθεσαν τα προβλήματα στην υποδομή του ορεινού όγκου, την προώθηση των προϊόντων τους και τον τρόπο φορολόγησης των αγροτών.

Επισκέφθηκαν επίσης την περιοχή όπου ξεκινούν οι πρόδρομες εργασίες για την αναστήλωση της γέφυρας της Πλάκας και ο Σταύρος Καλογιάννης εξέφρασε την επιφύλαξή του για το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί από το Υπ. Πολιτισμού, λόγω της φύσης του έργου, ενώ ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ποιος θα εκπονήσει τη μελέτη και δεν έχει εκτιμηθεί το κόστος του έργου, ώστε να διερευνηθούν οι πηγές χρηματοδότησής του.

Παράλληλα, οι κύριοι Καλαφάτης και Καλογιάννης επισκέφθηκαν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου συναντήθηκαν με τον Διοικητή κ. Βάββα και εκπροσώπους των εργαζομένων, οι οποίοι έθεσαν τα πολύ πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο.

Τέλος, είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους αγροτικών Συλλόγων, εκπαιδευτικών και της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, με τους οποίους συζήτησαν θέματα των αντίστοιχων κλάδων.

Σήμερα Παρασκευή (04/09), ο Σταύρος Καλογιάννης με τον Τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Κουμουτσάκο και συνυποψήφιους, επισκέφθηκαν αρχικά τη Μητρόπολη Ιωαννίνων, όπου συναντήθηκαν με τον Σεβασμιώτατο κ. Μάξιμο, και στη συνέχεια την Κατσικά, όπου συζήτησαν με κατοίκους για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Στο δημαρχείο Ιωαννίνων είχαν συνεργασία με τον Δήμαρχο κ. Μπέγκα, με τον οποίο συζήτησαν θέματα του δήμου. Ο κ. Μπέγκας έθεσε στις προτεραιότητες το θέμα της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για την πόλη μας, το 2021, το Ρυθμιστικό σχέδιο, το οποίο εκκρεμεί επί εξαετία, το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) της λίμνης και θεσμικά θέματα των Δήμων. Σε δήλωσή του ο Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε: «Τα μεγάλα ζητήματα χωρικού σχεδιασμού και περιβαλλοντικής προστασίας του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, όπως το Ρυθμιστικό σχέδιο, το ΠΔ της Παμβώτιδας, το τραμ, είναι μείζονος σημασίας για την τοπική ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, αλλά η συγκυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ δεν τα ακούμπησε καν, όπως άλλωστε και όλα τα άλλα θέματα, μικρά και μεγάλα, του Νομού Ιωαννίνων».

 

Δείτε Επίσης

Ανακοίνωση του Ν.Γκόντα για την διαδικασία εκλογής

“Με αίσθημα ευθύνης προς τους συμπολίτες μας, ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας σχετικά με τα τεκταινόμενα ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments