Σάββατο , 16 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Επίσκεψη αλλοδαπών υποτρόφων στον δήμο Ζίτσας

Επίσκεψη αλλοδαπών υποτρόφων στον δήμο Ζίτσας

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—Το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας & Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ολοκλήρωσε τον κύκλο επισκέψεων σε Δήμους της περιοχής Ιωαννίνων με την επίσκεψη των αλλοδαπών υποτρόφων που συμμετέχουν στο 24ο Πρόγραμμα Ι.Κ.Υ. 2017-2018 στο Δήμο Ζίτσας την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018.

Οι σπουδαστές συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο του Κέντρου και Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητή κ. Γεώργιο Καψάλη και την κ. Ηρώ Τζίμα, διδάσκουσα του Κέντρου.

Η περιήγηση των αλλοδαπών σπουδαστών του Κέντρου ξεκίνησε από το Δημαρχείο στην Ελεούσα όπου τους υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Πλιάκος και η Αντιδήμαρχος κ. Γιαννούλα Γεωργούλη. Ο Πρύτανης ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Πανεπιστημίου να συμπεριληφθεί ο Δήμος Ζίτσας στις επισκέψεις των αλλοδαπών σπουδαστών στους τοπικούς Δήμους και εξέφρασε την επιθυμία η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί και στο μέλλον. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρύτανη για αυτή την πρωτοβουλία και τόνισε ότι κατά αυτόν τον τρόπο δόθηκε η ευκαιρία στο Δήμο Ζίτσας να προβάλει την πολιτισμική του κληρονομιά στα πέρατα του κόσμου.

Η ξενάγηση συνεχίστηκε με επίσκεψη σε διάφορα αξιοθέατα της περιοχής όπως η Πινακοθήκη και το Λαογραφικό Μουσείο Ζίτσας. Εκεί οι σπουδαστές έμαθαν για την τέχνη της χαρακτικής αλλά και για τον τρόπο ζωής, τα ήθη και τα έθιμα των κατοίκων της περιοχής. Επόμενος σταθμός ήταν το οινοποιείο Ζοίνος όπου οι σπουδαστές είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στους χώρους του οινοποιείου αλλά και να γευτούν τα τοπικά κρασιά.

Τέλος, η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρέθεσε ο Δήμος στους σπουδαστές.

Δείτε Επίσης

Ενημέρωση για πανδημία, απορρίμματα και σχολεία του Δημάρχου Μ. Ελισάφ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η πορεία της πανδημίας στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι εξελίξεις στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of