Τετάρτη , 10 Αυγούστου 2022
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Εργασίες συντήρησης στις δεξαμενές ύδρευσης της Άρτας

Εργασίες συντήρησης στις δεξαμενές ύδρευσης της Άρτας

ERGA STIN KENTRIKI DEKSAMENI

  Δυο σημαντικά έργα, που αφορούν στην επέκταση του δικτύου πυρόσβεσης στο λόφο Περάνθης και στην βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων της πόλης της Άρτας υλοποιεί η ΔΕΥΑ. Τις εργασίες συντήρησης επέβλεψε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος  από τον Διευθυντή της ΔΕΥΑ Άρτας κ. Βασίλη Κρανιώτη, επισκέφθηκαν την κεντρική δεξαμενή ύδατος του Δήμου Αρταίων, όπου πραγματοποιούνται εργασίες μόνωσης της εξωτερικής επιφάνειας  (δώμα),  με σκοπό να εξασφαλιστεί η μόνωση της κεντρικής δεξαμενής  των 1500 κυβικών της πόλης και να προστατευθούν αποτελεσματικά τα σκυροδέματα  και στο σύνολό του ο στατικός φορέας της δεξαμενής. Εκεί ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών, από τον  υπεύθυνο της αναδόχου εταιρίας, καθώς  για το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να τηρηθεί.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το δίκτυο πυρόσβεσης στον λόφο Περάνθης, για το οποίο προβλέπεται  η ένταξή του στο υφιστάμενο δίκτυο της ευρύτερης περιοχής με σκοπό την αποτελεσματικότερη προστασία του περιαστικού δάσους, που είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη της Άρτας, όπως και οι   ευπαθείς εγκαταστάσεις, που βρίσκονται πέριξ αυτού (Γενικό Νοσοκομείο, Κ.Ε.Ν). Παράλληλα θα τοποθετηθούν νέοι πυροσβεστικοί κρουνοί  σε  αντικατάσταση  των παλαιών. Τα πιο πάνω έργα πραγματοποιούνται υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑ Άρτας.

Επίσης, για  την πλήρη  εικόνα της κατάστασης των δεξαμενών πόσιμου νερού πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις δεξαμενές των περιοχών των Αγίων Θεοδώρων, του Λόφου Περάνθης και του Στρατοπέδου, όπου θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και βελτίωσης από την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑ Άρτας.

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ο Δημήτρης Υφαντής, στη Μηλιά Μετσόβου

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Μηλιωτών Ιωαννίνων «ΟΙ ΜΕΡΑΝΟΙ» διοργανώνει σε συνεργασία με το Κέντρο Αλληλεγγύης και Κοινωνικής ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments