Σάββατο , 18 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας, Μέριμνα και Πνευματικό Κέντρο στηρίζουν τα παιδιά με αυτισμό

Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας, Μέριμνα και Πνευματικό Κέντρο στηρίζουν τα παιδιά με αυτισμό

Τα πέντε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης της Μέριμνας παιδιών με αναπηρίες της Α.Μ.Κ.Ε «Η Μέριμνα» ο Ζωγράφειος οίκος ευγηρίας Ιωαννίνων και το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού συνδιοργάνωσαν σήμερα το μεσημέρι ένα εργαστήρι Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης με θέμα «Γεύμα Αγάπης και Προσφοράς».

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού.

Παιδιά με αναπηρίες της Μέριμνας και το τμήμα μαγειρικής τέχνης Αρχιμαγείρων του Δημοσίου ΙΕΚ Ιωαννίνων ετοίμασαν ένα πλούσιο μπουφέ και προσέφεραν τα εδέσματα στους γονείς τους, στα  αγαπημένα τους πρόσωπα και στους τρόφιμους του Ζωγράφειου Οίκου.

Παράλληλα εκφράστηκαν με ζωγραφική με τη βοήθειά του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Ιωαννιτών.

Τα παιδιά, του γονείς και συγγενείς τους υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, η αντιπρόεδρος του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας, Ντίνα Μπακόλα, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Κωνσταντίνος Γκόγκος, ο πρόεδρος της ΑΜΚΕ Μερίμνας, Θανάσης Μανταλόβας, καθώς και οι εργαζόμενοι στις δομές του Δήμου που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

«Σήμερα είμαστε εδώ σε μια δικτύωση διάφορων δομών του Δήμου και της Μέριμνας για να αποδείξουμε στην πράξη ότι εκδηλώσεις σαν κι αυτή πρέπει να αποτελούν μέρος της κανονικότητας σε μια σύγχρονη κοινωνία. Η όσμωση των ατόμων με αναπηρία ή με αυτισμό με όλα τα μέλη της κοινωνίας μας είναι όχι μόνο απαραίτητη αλλά και σημαντική για να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος.

 

Δείτε Επίσης

Ι.Κολοβού-.Οι εποχές γεννάνε μεγάλους ανθρώπους ,αλλά και οι μεγάλοι άνθρωποι καθορίζουν τις εποχές

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)— “Είναι κάποιος μεγάλος.Αληθινά μεγάλος.Ακολουθώ αυτό που λέει ,να αγγίξει την αλήθεια και ακολουθώ ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of