Τετάρτη , 7 Ιουνίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Η καρδιά των Καρδιολόγων «κτύπησε» στα Ιωάννινα

Η καρδιά των Καρδιολόγων «κτύπησε» στα Ιωάννινα

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο επιστημονικό του μέρος αλλά και σε ό,τι αφορά τις δράσεις για πρόληψη υγείας το τριήμερο Πανελλήνιο Συνέδριο των Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, στο διάστημα 26-28 Φεβρουαρίου 2015.

Στο συνέδριο που παρακολούθησαν πάνω από 2.000 Καρδιολόγοι, ιατροί κάθε ειδικότητας αλλά και πολλοί πολίτες, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας των 14 Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Τα παραπάνω έγιναν πραγματικότητα χάρη στην ιδιαίτερα σημαντική βοήθεια του Δημάρχου κ. Θωμά Μπέγκα και του Δήμου Ιωαννιτών, που στήριξαν με κάθε τρόπο τις προσπάθειες της ΕΚΕ για ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με τα καρδιαγγειακά νοσήματα αλλά και ευρύτερα στην επιτυχημένη διοργάνωση του συνεδρίου.

Συγκεκριμένα, με τις ενημερωτικές ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν σε κοινή Συνέντευξη Τύπου της ΕΚΕ και του Δήμου -σχετικά με τα συμπτώματα και την αντιμετώπιση του οξέως εμφράγματος του μυοκαρδίου και των στεφανιαίων συνδρόμων και γενικότερα την υγεία της καρδιάς-, από τον Πρόεδρο της ΕΚΕ κ. Φούσα, τον Αντιπρόεδρο κ. Καλλικάζαρο και τον Γραμματέα κ. Κανακάκη, προωθήθηκε ένας σημαντικός στόχος της εταιρίας που αφορά την πρόληψη υγείας και την ενημέρωση των πολιτών σε κάθε σημείο της Ελλάδας.

Επίσης πραγματοποιήθηκε μάθημα Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης στο προσωπικό του Δήμου Ιωαννιτών, με μεγάλη συμμετοχή, κάτι που συνέβαλε και αυτό θετικά στους στόχους της ΕΚΕ για ένα συνέδριο επιστημονικά άρτιο αλλά ταυτόχρονα επωφελές για τον πολίτη και την πρόληψη υγείας του.

Τέλος η συνεισφορά του Δήμου ήταν σημαντική και στην τελετή έναρξης του συνεδρίου, που έγινε στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, καθώς και στην φιλοξενία που παρείχε ευρύτερα στους επισκέπτες και συμμετέχοντες του συνεδρίου, κάτι που συντέλεσε ώστε η πόλη των Ιωαννίνων για τρεις μέρες και πλέον να αποτελέσει το επίκεντρο μιας από τις πιο σημαντικές επιστημονικές συναντήσεις της χώρας.

 Kardiologiko

Δείτε Επίσης

Σοβαρός τραυματισμός 33χρόνου σε τροχαίο

Αυτοκίνητο που οδηγούσε 33 χρόνος, εξετράπη της πορείας του στο δρόμο από Ιωάννινα προς Πέραμα ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments