Πέμπτη , 24 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Ιράν: Καταθέτει ειρηνευτικό σχέδιο για Υεμένη

Ιράν: Καταθέτει ειρηνευτικό σχέδιο για Υεμένη

Το σχέδιο θα κατατεθεί στον  Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν iran_zarif

Ειρηνευτικό σχέδιο τεσσάρων σημείων για την Υεμένη κατέθεσε στα Ηνωμένα Έθνη το Ιράν, με επιστολή του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Τζαβάντ Ζαρίφ στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν.

Το σχέδιο, το οποίο ο κ. Ζαρίφ ανακοίνωσε στο Πακιστάν νωρίτερα αυτό τον μήνα, κάνει λόγο για άμεση κατάπαυση του πυρός και τερματισμό των ξένων στρατιωτικών επιθέσεων, για ανθρωπιστική βοήθεια, για επανέναρξη των διεθνών συνομιλιών και για «σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας».

«Είναι επιτακτικό για την διεθνή κοινότητα να εμπλακεί πιο αποτελεσματικά τερματίζοντας τις παράλογες αεροπορικές επιθέσεις και καθιερώνοντας μια κατάπαυση του πυρός, να εξασφαλίσει την παροχή ανθρωπιστικής και ιατροφαρμακευτικής βοήθειας στο λαό της Υεμένης και να αποκαταστήσει την ειρήνη και την σταθερότητα στη χώρα μέσα από τον διάλογο και την εθνική συμφιλίωση χωρίς προϋποθέσεις», δηλώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Ζαρίφ.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments