Σάββατο , 26 Σεπτεμβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Ισραήλ: Προηγείται ο αντίπαλος του Νετανιάχου

Ισραήλ: Προηγείται ο αντίπαλος του Νετανιάχου

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών στο Ισραήλ στις 17 Μαρτίου

netaniaxou

Επιβεβαιώνεται το προβάδισμα του ηγέτη των Εργατικών Ισαάκ Χέρτσογκ έναντι του απερχόμενου πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στις δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν πριν από τις βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ, που αναμένεται να διεξαχθούν την 17η Μαρτίου.

Οι δύο δημοσκοπήσεις, που έδωσαν στη δημοσιότητα χθες το βράδυ δύο ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα του Ισραήλ, το Channel 10 και το Channel 2, καταγράφουν ένα προβάδισμα 4 εδρών στη Σιωνιστική Ένωση με επικεφαλής τον Χέρτσογκ έναντι του Λικούντ του Νετανιάχου.

Στη δημοσκόπηση του Channel 10, το Λικούντ εξασφαλίζει 20 έδρες έναντι 24 εδρών για τη Σιωνιστική Ένωση. Στη δημοσκόπηση του Channel 2, το Λικούντα εξασφαλίζει 22 έδρες έναντι 26 της Σιωνιστικής Ένωσης.

Τα αποτελέσματα αυτά επαληθεύουν εκείνα άλλων δύο δημοσκοπήσεων που δημοσιεύτηκαν νωρίτερα χθες, σύμφωνα με τις οποίες η Σιωνιστική Ένωση καταγράφει προβάδισμα 4 εδρών έναντι του κυβερνώντος κόμματος.

Στις δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις, η Κοινή Αραβική Λίστα κατατάσσεται τρίτη εξασφαλίζοντας 13 έδρες, ένα αποτέλεσμα που επίσης επιβεβαιώνεται από τις προηγούμενες έρευνες.

Το κεντρώο «Υπάρχει Μέλλον» (Yesh Atid) εξασφαλίζει 12 έδρες στις δύο δημοσκοπήσεις, όπως επίσης το εθνικιστικό κόμμα Εβραϊκή Εστία στη δημοσκόπηση του Channel 10, ενώ προηγείται από αυτό κατά μία έδρα στη δημοσκόπηση του Channel 2.

4

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Ο Κύπριος δημοσιογράφος Α.Μιχαηλίδης αναλύει τα αποτελέσματα των εκλογών

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—. Ανάλυση των αποτελεσμάτων των Κυπριακών εκλογών  παρουσίασε ο Αλέκος Μιχαηλίδης, δημοσιογράφος της Κυπριακής ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of