Παρασκευή , 16 Νοέμβριος 2018
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Κάστρο των παιδιών 2018.

Κάστρο των παιδιών 2018.

–Από Χάρης Δάφλος–

Συνέντευξη για τη λειτουργία του θερινού θεσμού παιδικών δράσεων του Πνευματικού Κέντρου, Κάστρο Των Παιδιών, παραχώρησε σήμερα Τετάρτη ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών κ. Κωνσταντίνος Γκόγκος.

Ο κ. Γκόγκος, μεταξύ άλλων ανέφερε:

« Ο επιτυχημένος θεσμός του Πνευματικού Κέντρου Το κάστρο των Παιδιών, συνεχίζει και φέτος με επιτυχία την δράση του. Φέτος φιλοξενούμε για μια εβδομάδα περίπου 120 παιδιά, που έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων και ψυχαγωγίας.

Όπως γνωρίζετε, μετά την νέα απαγόρευση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, για τη χρήση της Νότιας Πύλης του Κάστρου, οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στους υπαίθριους χώρους και τις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημ. Χατζής.

Παρά την εξαιρετική συνεργασία με το Μουσείο Αργυροτεχνίας του ΠΙΟΠ, ήταν αδύνατον να υποβάλουμε γονείς και παιδιά στην καθημερινή ταλαιπωρία περιήγησης μέσα από το σύμπλεγμα του Κάστρου.

 Διαμορφώσαμε λοιπόν το συγκρότημα αυτό, σε μια ξεχωριστή εγκατάσταση για τα παιδιά, ώστε να εξασφαλίζονται απολύτως οι κατάλληλες συνθήκες. Καθημερινά λειτουργούν 6 εργαστήρια και τομείς δράσεις, με την ευθύνη των έμπειρων στελεχών του Πνευματικού Κέντρου, (ΚΔΑΠ, Εικαστικό Εργαστήρι, Δημ. Ωδείο, Τμήμα Παραδοσιακών χορών, Σχολή Χορού κλπ)

 Δίνουμε λοιπόν και φέτος την ευκαιρία σε παιδιά της πόλης να συμμετάσχουν σε χαρούμενο και δημιουργικό θερινό σχολείο πολιτισμού, γεμίζοντας εμπειρίες και γνώσεις. Τα πρώτα συμπεράσματα από τη χρήση του νέου μας χώρου είναι πολύ ενθαρρυντικά και θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες του Πνευματικού Κέντρου για την αποτελεσματική τους δράση, όπως και τον Ερυθρό Σταυρό για την υποστήριξή του.» κατέληξε ο κ. Γκόγκος

Δείτε Επίσης

Δ.Δημητρίου:Η παράταξη ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ σηματοδοτεί την ολότητα, την ισότητα και την συνεργασία Όλων και είναι αυτές οι αρχές πάνω στις οποίες βασίζει τον αγώνα της για το Νέο Αύριο της Ηπείρου

  Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—Το έμβλημα και το όνομα της παράταξης που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Ηπείρου  ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

avatar
  Subscribe  
Notify of