Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συναυλία σήμερα αφιερωμένη στον Σ.Ξαρχάκο και στον Γ.Μαρκόπουλο

Συναυλία σήμερα αφιερωμένη στον Σ.Ξαρχάκο και στον Γ.Μαρκόπουλο

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο με αφορμή την συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018 στο Πάρκο Πυρσινέλλα, από τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών κ. Κωνσταντίνο Γκόγκο, τον Δημήτρη Υφαντή και τον μαέστρο της Συμφωνικής Ορχήστρας Πνευματικού Κέντρου Φοίβο Παπαδόπουλο

Αναφερόμενος στη συναυλία ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Όπως γνωρίζετε μετά την απαγόρευση των εκδηλώσεών μας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων στο Ιτς Καλέ, οι εκδηλώσεις μας μεταφέρθηκαν στο Πάρκο Πυρσινέλλα.

Ήδη το Σάββατο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή η πρώτη μας εκδήλωση, η συναυλία του Θ. Παπακωνσταντίνου και του Σ. Μάλαμα.

Συνεχίζουμε λοιπόν ,Τετάρτη 4 Ιουλίου με μια σημαντική μουσική εκδήλωση, αφιερωμένη στους 2 μεγάλους της ελληνικής μουσικής τον Σταύρο Ξαρχάκο και τον Γιάννη Μαρκόπουλο.

Ο Δημήτρης Υφαντής συμπράττει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών και λαϊκό σχήμα, αποδίδοντας κορυφαία τραγούδια και μελωδίες των δυο δημιουργών.

Περισσότερα για τη συναυλία και τους συντελεστές της θα μας πουν τόσο ο Δημ. Υφαντής, όσο και ο Φοίβος Παπαδόπουλος.

Αυτό που θέλω να επισημάνω κλείνοντας είναι ότι το Πνευματικό Κέντρο συνεχίζει τα αφιερώματα στους μεγάλους συνθέτες μας, μετά τον Μίκη Θεοδωράκη και το Μάνο Χατζιδάκι.

Πιστεύουμε ότι είναι χρέος μας να επισκεπτόμαστε και να προβάλουμε τη μουσική κληρονομιά του τόπου μας, η οποία αποτελεί πάντα πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.

Τέλος να τονίσω ότι η είσοδος στην  συναυλία είναι ελεύθερη» κατέληξε ο κ. Γκόγκος

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Υφαντής αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της συναυλίας, τονίζοντας ότι «αποτελεί πάντα έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό το πάντρεμα της λαϊκής και παραδοσιακής ορχήστρας, με κλασικά όργανα και ερμηνευτές, μια και με αυτό τον τρόπο αναδεικνύονται πτυχές των έργων των σπουδαίων συνθετών»

Παράλληλα ο Δημήτρης Υφαντής εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απαγόρευση πραγματοποίησης των εκδηλώσεων στο Κάστρο της Πόλης και την Ακρόπολη Ιτς Καλέ, τονίζοντας ότι «Δεν είναι δυνατόν 2 – 3 άτομα να μπλοκάρουν τη λειτουργία της πόλης και να απαγορεύουν την πρόσβαση στους καλλιτέχνες»

Τέλος ο μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και τους συντελεστές της εκδήλωσης, τονίζοντας την εξαιρετική συνεργασία, που θα οδηγήσει σε ανάλογο αποτέλεσμα.

 

Συντελεστές

Συμφωνική Ορχήστρα Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων
Μουσική Διεύθυνση: Φοίβος Παπαδόπουλος
Σόλο βιολί: Βύρων Καψάλης

Τραγουδούν: Δημήτρης Υφαντής, Γεωργία Βακάλη
Φωνητικά: Χρήστος Γκίνης, Μυρτώ Βάσσου

Μπουζούκι: Λεωνίδας Κορακιανίτης, Σπύρος Χότζας

Κιθάρα: Γιάννης Μάνος

Μπάσο: Απόστολος Παπαπέτρος

Πλήκτρα: Παναγιώτης Βούλγαρης

Τύμπανα: Κώστας Δημητρίου

Ενορχήστρωση: Νίκος Καλαντζάκος

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018
Πάρκο Πυρσινέλλα, ώρα 21.30

Είσοδος Ελεύθερη

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments