Κυριακή , 13 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Κένυα: Αντίποινα με βομβαρδισμούς στη Σομαλία

Κένυα: Αντίποινα με βομβαρδισμούς στη Σομαλία

Βομβάρδισαν δύο στρατόπεδα της ισλαμιστικής οργάνωσης.

kenya001

Η πρώτη μείζονα στρατιωτική απάντηση για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε από την ισλαμιστική οργάνωση στο Πανεπιστήμιο Γκαρίσα.
Η Πολεμική Αεροπορία της Κένυας βομβάρδισε χθες, Κυριακή, στη Σομαλία δύο στρατόπεδα της οργάνωσης αλ-Σεμπάμπ, ανακοίνωσε πηγή στις κενυατικές ένοπλες δυνάμεις, στην πρώτη μείζονα στρατιωτική απάντηση για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα από την ισλαμιστική οργάνωση εναντίον ενός κενυατικού πανεπιστημίου.

Αεριωθούμενα σφυροκόπησαν τα στρατόπεδα στο Γκοντοντόουε και το Ισμαήλ, αμφότερα στην περιφέρεια Γκέντο που συνορεύει με την Κένυα, δήλωσε σήμερα η στρατιωτική πηγή. Εξαιτίας των νεφώσεων ήταν δύσκολο να εξακριβωθεί πόση ζημιά προκάλεσαν τα πλήγματα ή να γίνει εκτίμηση για τον αριθμό των θυμάτων, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Στοχοθετήσαμε τις δύο περιοχές επειδή, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, αυτοί οι τύποι (της αλ-Σεμπάμπ) έρχονται από εκεί για να επιτεθούν στην Κένυα», διευκρίνισε η ίδια πηγή αναφερόμενη στη σφαγή της Κυριακής στην πανεπιστημιούπολη της Γκαρίσα, σε απόσταση περίπου 200 χλμ. από τα σύνορα με τη Σομαλία.

Από τον Απρίλιο του 2013 οι ένοπλοι της αλ-Σεμπάμπ έχουν σκοτώσει περισσότερους από 400 ανθρώπους στην Κένυα, τα σύνορα της οποίας με τη Σομαλία εκτείνονται σε μήκος 700 χιλιομέτρων.

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Τρίτο ετήσιο βραβείο της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE / NGL για «δημοσιογράφους, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και υπερασπιστές του δικαιώματος στην πληροφόρηση»

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, με αφορμή την τρίτη ετήσια απονομή ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of