Παρασκευή , 24 Νοεμβρίου 2023
Αρχική / Διεθνή Νέα / Καναδάς: Οι Αρχές εκφράζουν φόβους για τρομοκρατικό χτύπημα

Καναδάς: Οι Αρχές εκφράζουν φόβους για τρομοκρατικό χτύπημα

Ήδη έχουν συλληφθεί δύο τρομοκράτες οι οποίοι συνδέονται με την Αλ-Κάιντα

tromokratia

Οι συλλήψεις νεαρών εξτρεμιστών στην Αλμπέρτα, το Κεμπέκ και τα Μαριτάιμς έχουν προκαλέσει συναγερμό στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Καναδά. Ο αρχηγός της υπηρεσίας Μισέλ Κουλόμπ λέει ότι ο κίνδυνος για τρομοκρατικό χτύπημα στη χώρα είναι μεγαλύτερος από ποτέ.

Ήδη έχουν συλληφθεί δύο τρομοκράτες οι οποίοι συνδέονται με την Αλ-Κάιντα και σχεδίαζαν εκτροχιασμό τραίνου, ενώ δύο άλλοι νεαροί προσήλυτοι στον ισλαμισμό σκότωσαν στρατιώτες στην Οτάβα και το Κεμπέκ το περασμένο φθινόπωρο.

Στο Εντμοντον συνελήφθη νεαρός 17 ετών, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει στη Συρία για να ενταχθεί στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Αυτή την ώρα βρίσκεται υπό κράτηση και παρακολουθείται απο ψυχιάτρους.

Την περασμένη εβδομάδα δύο φοιτητές απο το Μόντρεαλ δικάσθηκαν για σχεδιασμό τρομοκρατικής ενέργειας, καθώς είχαν στην κατοχή τους εκρηκτικά, ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν στο εξωτερικό για να ενταχθούν σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο Ελ Μάχντι Τζαμάλι και η Σαμπρίν Τζερμάν, 18 ετών, είχαν συστήσει συμμορία με άλλους πέντε φοιτητές σε κολέγιο του Μόντρεαλ, δύο απο τους οποίους έφυγαν στο εξωτερικό να πολεμήσουν με το ΙΚ. Ο 20χρονος Amir Raisolsadat, επίσης απο το Πρινς Εντουαρντ Αϊλαντ, συνελήφθη για συμμετοχή σε τρομοκρατική δράση.

Ο διευθυντής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Καναδά κατέθεσε στη Γερουσία πως ο αριθμός αυτών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να συμμετάσχουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις έχει αυξηθεί δραματικά. « Στην πραγματικότητα τους τρείς τελευταίους μήνες οι αναχωρούντες για τη Συρία και το Ιράκ με σκοπό να συμμετάσχουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις έχει αυξηθεί κατά 50%», εξήγησε στη Γερουσία.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments