Πέμπτη , 24 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Μια ξεχωριστή παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων στις Δικαστικές Φυλακές
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μια ξεχωριστή παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων στις Δικαστικές Φυλακές

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Μια πολύ ξεχωριστή παράσταση ήταν αυτή που έδωσε  το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων, στις Δικαστικές Φυλακές Ιωαννίνων στο Σταυράκι.

Αναδεικνύοντας τον κοινωνικό του ρόλο το Δημοτικό μας Θέατρο, παρουσίασε τη «Ναπολεοντία» του Αντρέα Στάικου μπροστά στους 130 κρατούμενους και στο προσωπικό των φυλακών.

«Είμαστε όλοι μας πολλοί συγκινημένοι, γιατί οι φυλακές είναι ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος, όμως έχετε κι εσείς την ανάγκη να διασκεδάσετε. Σας εύχομαι από καρδιάς να χαρείτε την παράσταση», είπε η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, Αλέκα Βακαλοπούλου, απευθυνόμενη στους κρατούμενους.

Η Διευθύντρια των φυλακών, Έλενα Αγαπητού, λίγο πριν την έναρξη της παράστασης, στη συνομιλία που είχε με την πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΙ., Αλέκα Βακαλοπούλου, τον Αντιπρόεδρο, Φίλιππο Παπανικολάου και τους συντελεστές της «Ναπολεοντίας», τους ευχαρίστησε όλους, αναφερόμενη στην κοινωνική ευαισθησία που επιδεικνύει το Δημοτικό Θέατρο.

Τόνισε παράλληλα πως η Διοίκηση της φυλακής επιδιώκει τρόπους που βελτιώνουν τη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνει ένας κρατούμενος. «Η τέχνη, η ψυχαγωγία ως αγωγή της ψυχής, λειτουργεί κι ως ένα μέσο αποφόρτισης σε ένα χώρο όπως η φυλακή», είπε η κ. Αγαπητού.

Για μια ιδιαίτερη εμπειρία έκαναν λόγω οι ηθοποιοί και όλοι οι συντελεστές της παράστασης, ενώ οι κρατούμενοι αποδείχθηκαν ένα πολύ ένθερμο κοινό που συμμετείχε ενεργά –με το γέλιο και το χειροκρότημα – σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

 

 

Δείτε Επίσης

“Μουσική ταυτότητα στα Ελληνο-Αλβανικά σύνορα: η περίπτωση των Ρομά του Παρακαλάμου” – Κυριακή 16 Μαΐου (13.00) στη “Μουσική Κερασιά, με την Εβίτα Θεοχάρη”

Χορός στο Πωγώνι* Από: ΕΒΙΤΑ ΘΕΟΧΑΡΗ/ EVITA THEOCHARI Αύριο, Κυριακή 16 Μαΐου, 13.00 – 14.00, υποδέχομαι στην ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of