Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Μια ξεχωριστή παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων στις Δικαστικές Φυλακές
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μια ξεχωριστή παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων στις Δικαστικές Φυλακές

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Μια πολύ ξεχωριστή παράσταση ήταν αυτή που έδωσε  το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων, στις Δικαστικές Φυλακές Ιωαννίνων στο Σταυράκι.

Αναδεικνύοντας τον κοινωνικό του ρόλο το Δημοτικό μας Θέατρο, παρουσίασε τη «Ναπολεοντία» του Αντρέα Στάικου μπροστά στους 130 κρατούμενους και στο προσωπικό των φυλακών.

«Είμαστε όλοι μας πολλοί συγκινημένοι, γιατί οι φυλακές είναι ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος, όμως έχετε κι εσείς την ανάγκη να διασκεδάσετε. Σας εύχομαι από καρδιάς να χαρείτε την παράσταση», είπε η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, Αλέκα Βακαλοπούλου, απευθυνόμενη στους κρατούμενους.

Η Διευθύντρια των φυλακών, Έλενα Αγαπητού, λίγο πριν την έναρξη της παράστασης, στη συνομιλία που είχε με την πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΙ., Αλέκα Βακαλοπούλου, τον Αντιπρόεδρο, Φίλιππο Παπανικολάου και τους συντελεστές της «Ναπολεοντίας», τους ευχαρίστησε όλους, αναφερόμενη στην κοινωνική ευαισθησία που επιδεικνύει το Δημοτικό Θέατρο.

Τόνισε παράλληλα πως η Διοίκηση της φυλακής επιδιώκει τρόπους που βελτιώνουν τη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνει ένας κρατούμενος. «Η τέχνη, η ψυχαγωγία ως αγωγή της ψυχής, λειτουργεί κι ως ένα μέσο αποφόρτισης σε ένα χώρο όπως η φυλακή», είπε η κ. Αγαπητού.

Για μια ιδιαίτερη εμπειρία έκαναν λόγω οι ηθοποιοί και όλοι οι συντελεστές της παράστασης, ενώ οι κρατούμενοι αποδείχθηκαν ένα πολύ ένθερμο κοινό που συμμετείχε ενεργά –με το γέλιο και το χειροκρότημα – σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

 

 

Δείτε Επίσης

Αινιγματική δήλωση του Γ.Τσίμαρη σε σχέση με την στήριξη του στις δημοτικές εκλογές-Τώρα  θα πράξουμε ως ΠΑΣΟΚ.. Προέρχομαι από τα σπλάχνα αυτής  της παράταξης , εξυπακούεται ,αλλά είναι  άλλος ο ρόλος  μου τώρα.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  “Τώρα  είμαστε  σε  ένα άλλο μετερίζι.Είμαστε  βουλευτές  και   ασχολούμαστε  με την κεντρική ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments