Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Δραστηριότητες Σταύρου Καλογιάννη

Δραστηριότητες Σταύρου Καλογιάννη

Με Ρώσους συνέδρους

 Σε διαμερίσματα της Λάκκας Σουλίου περιόδευσε   ο Σταύρος Καλογιάννης υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ  στο νομό Ιωαννίνων.
Ειδικότερα επισκέφθηκε το Θεριακήσι, την Κοπάνη, τους Βαργιάδες, την Αχλαδέα, τους Γεωργάνους και τα Δερβίζιανα. Προηγουμένως είχε συνάντηση στο Δημαρχείο του Δήμου Δωδώνης με την Δημοτική Αρχή και τους Προέδρους των διαμερισμάτων Μουσιωτίτσας, Κερασέας και Σμυρτιάς.

Η Δημοτική Αρχή έθεσε στον Σταύρο Καλογιάννη κυρίως το θέμα των έργων του ΕΣΠΑ και ειδικότερα το γήπεδο της Μουσιωτίτσας και το δρόμο Παλιοχώρι – Αλεποχώρι, συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, τα οποία εντάχθηκαν πέρυσι στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, δημοπρατήθηκαν, αλλά λόγω της αβεβαιότητας για τη συνέχιση υλοποίησης των Προγραμμάτων της περιόδου 2007 – 2013, δεν έχουν αρχίσει ακόμα να κατασκευάζονται. Ο Σταύρος Καλογιάννης τους ενημέρωσε ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει δεσμευτεί να συναντηθεί με τους αρμόδιους Ευρωπαίους Επιτρόπους, ώστε να ζητηθεί παράταση του ΕΣΠΑ, που λήγει τον προσεχή Δεκέμβριο. Με τον τρόπο αυτό θα ανασάνουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες της χώρας, των οποίων τα συγχρηματοδοτούμενα από ευρωπαϊκά κονδύλια έργα βρίσκονται σήμερα στον «αέρα».

Χθες  ο Σταύρος Καλογιάννης επισκέφθηκε την Κόνιτσα, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Παπασπύρου, δημοτικούς συμβούλους και παραγωγούς του κάμπου της Κόνιτσας, οι οποίοι του έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Επισκέφτηκε επίσης τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης όπου γίνεται το συνέδριο με θέμα «Πληροφορική και Πράσινες τεχνολογίες», που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Κόνιτσας, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Ίδρυμα «Κ. Παπαδιαμάντης» και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις επί του θέματος με Έλληνες και Ρώσους συνέδρους.

Τέλος στα Δολιανά συναντήθηκε με κτηνοτρόφους οι οποίοι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων και άκουσε τις απόψεις τους για την προγραμματιζόμενη από την απελθούσα Κυβέρνηση φορολόγηση των αγροτών.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments