Τετάρτη , 27 Ιανουαρίου 2021
Αρχική / Διεθνή Νέα / Ολάντ: Θα διαθέσουμε 8 δισ. ευρώ για το σχέδιο Γιούνκερ

Ολάντ: Θα διαθέσουμε 8 δισ. ευρώ για το σχέδιο Γιούνκερ

«H Γαλλία πρόκειται, διαμέσου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Δημόσιας Τράπεζας Επενδύσεων, να συνεισφέρει οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ»

francois_hollande_0

Η Γαλλία θα συνεισφέρει 8 δισεκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του σχεδίου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την τόνωση της ανάπτυξης, όπως γνωστοποίησε απόψε η γαλλική προεδρία.

Aξιωματούχος προσκείμενος στο Ελιζέεπιβεβαίωσε τη δήλωση που έκανε νωρίτερα ο Φρανσουά Ολάντ στο Λουξεμβούργο, όταν είπε ότι η γαλλική Τράπεζα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων της Γαλλίας θα επενδύσουν €8 δισεκ. στο πλαίσιο του σχεδίου Γιούνκερ.

Πέρυσι ο πρόεδρος της Κομισιόν είχε παρουσιάσει ένα σχέδιο με στόχο να επενδυθούν €315 δισεκ. σε έργα υποδομής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Για να επιτευχθεί η μόχλευση, το σχέδιο Γιούνκερ αναμένεται να κινητοποιήσει και άλλες συνεισφορές —από το δημόσιο, από τον χρηματοοικονομικό τομέα, από τον ιδιωτικό τομέα— και έχω ανακοινώσει ότι η Γαλλία πρόκειται, διαμέσου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Δημόσιας Τράπεζας Επενδύσεων, να συνεισφέρει οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ», ανέφερε ο Ολάντ παρόντος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγερ, κατά τη διάρκεια μιας επίσημης επίσκεψής του στο Λουξεμβούργο.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Χριψιμέ Χαρουτουνιάν, Πρόεδρος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος -Ο ρόλος της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν είναι καθαρά αποσταθεροποιητικός

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- Τα σχέδια σε βάρος της Αρμενίας, την ηρωική στάση του λαού της , ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of