Παρασκευή , 17 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Ολάντ: Θα διαθέσουμε 8 δισ. ευρώ για το σχέδιο Γιούνκερ

Ολάντ: Θα διαθέσουμε 8 δισ. ευρώ για το σχέδιο Γιούνκερ

«H Γαλλία πρόκειται, διαμέσου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Δημόσιας Τράπεζας Επενδύσεων, να συνεισφέρει οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ»

francois_hollande_0

Η Γαλλία θα συνεισφέρει 8 δισεκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του σχεδίου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την τόνωση της ανάπτυξης, όπως γνωστοποίησε απόψε η γαλλική προεδρία.

Aξιωματούχος προσκείμενος στο Ελιζέεπιβεβαίωσε τη δήλωση που έκανε νωρίτερα ο Φρανσουά Ολάντ στο Λουξεμβούργο, όταν είπε ότι η γαλλική Τράπεζα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων της Γαλλίας θα επενδύσουν €8 δισεκ. στο πλαίσιο του σχεδίου Γιούνκερ.

Πέρυσι ο πρόεδρος της Κομισιόν είχε παρουσιάσει ένα σχέδιο με στόχο να επενδυθούν €315 δισεκ. σε έργα υποδομής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Για να επιτευχθεί η μόχλευση, το σχέδιο Γιούνκερ αναμένεται να κινητοποιήσει και άλλες συνεισφορές —από το δημόσιο, από τον χρηματοοικονομικό τομέα, από τον ιδιωτικό τομέα— και έχω ανακοινώσει ότι η Γαλλία πρόκειται, διαμέσου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Δημόσιας Τράπεζας Επενδύσεων, να συνεισφέρει οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ», ανέφερε ο Ολάντ παρόντος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγερ, κατά τη διάρκεια μιας επίσημης επίσκεψής του στο Λουξεμβούργο.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Τρίτο ετήσιο βραβείο της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE / NGL για «δημοσιογράφους, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και υπερασπιστές του δικαιώματος στην πληροφόρηση»

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, με αφορμή την τρίτη ετήσια απονομή ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of