Δευτέρα , 20 Ιουνίου 2022
Αρχική / Πολιτική / Ομιλία της  Μ. Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ) για τους Δασικούς Συνεταιρισμούς  

Ομιλία της  Μ. Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ) για τους Δασικούς Συνεταιρισμούς  

tzoyfhΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Η βουλευτής Ιωαννίνων  του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας για τους Δασικούς Συνεταιρισμούς.(video από την ομιλία httpssss://www.youtube.com/watch?v=wlxsVBfUDl0)

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της ανέφερε πως η Ελλάδα εκτός της Αθήνας και των μεγάλων αστικών κέντρων αποτελείται από πολλές γεωγραφικές περιοχές, οι οποίες περίπου στο 40% είναι δάση και δασικές εκτάσεις. Με τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία επιχειρείται η επανίδρυση και ομαλοποίηση της λειτουργίας των δασικών συνεταιρισμών ώστε να τεθεί σε σωστή βάση τόσο η προστασία των δασικών περιοχών, όσο και η αξιοποίηση του δασικού πλούτου, με συγκεκριμένους κανόνες και έλεγχο.

Συνεχίζοντας τόνισε πως με το νομοσχέδιο γίνεται προσπάθεια βελτίωσης της οργάνωσης και λειτουργίας των Δασικών Συνεταιρισμών με ταυτόχρονη διεύρυνση του πεδίου δραστηριοτήτων τους, ώστε να αποτελέσουν ουσιαστικό παράγοντα στην αειφορική διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων και στη βελτίωση των παραγόμενων δασικών προϊόντων.

Επιπρόσθετα παρουσίασεκαίριες αλλαγές του νέου νόμου, όπως την αλλαγή στον αριθμό των μελών που μπορούν να συστήσουν Δασικό Συνεταιρισμό καιτον ορισμό της «ιδιότητα του Δασεργάτη», η οποία θα πρέπει να αποδεικνύεται από τα ένσημα του ΙΚΑ. Ιδιαίτερο λόγο έκανε στην ανάγκη εξορθολογισμού της σύνταξης των διαχειριστικών μελετών, με βασικό στόχο τη μείωση του κόστους.

Κλείνοντας υπογράμμισε πως:«οι συγκεκριμένες προτάσεις στοχεύουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας στην ύπαιθρο και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, στην κάλυψη μέρους των αναγκών σε δασοπροστασία και διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων από σωστά συνεργατικά σχήματα, που δεν αντιτίθενται στο δημόσιο χαρακτήρα της δασοπονίας και τέλος, στην ενίσχυση της κοινωνικής ευθύνης για την προστασία του δασικού περιβάλλοντος».

 

 

Δείτε Επίσης

Σ.Καρανικόλας (ΚΕ ΚΙΝΑΛ)-Πολιτικά χωρίζει άβυσσος το ΚΙΝΑΛ ,το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ-Σε διατεταγμένη υπηρεσία ο Πολάκης από τον Τσίπρα

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- «Εγώ  δεν ξέρω αν υπάρχει  μια τέτοια  προοπτική ,εγώ ξέρω αυτά  που λέει ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments