Πέμπτη , 16 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Παρέμβαση του Γ.Στέφου(ΣΥΡΙΖΑ) στο ν/σ , Ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις

Παρέμβαση του Γ.Στέφου(ΣΥΡΙΖΑ) στο ν/σ , Ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις

imagesΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Ο Γιάννης Στέφος, Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, στις 26/4/16 συμμετείχε στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων και Έρευνας & Τεχνολογίας, με θέμα τη συζήτηση και την επεξεργασία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων με τίτλο: «Ρυθμίσεις για την Έρευνα & άλλες διατάξεις», όπου και τοποθετήθηκε.

Αρχικά αναφέρθηκε στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, την οποία και θεωρεί υψίστης σημασίας, να μην αλλάξει τον τρόπο πρόληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Την θεωρεί ξεχωριστής πολιτικής σημασίας γιατί η κυβέρνηση μέσω της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας απέδειξε πως μπορεί να αφουγκράζεται την κοινωνία, να ακούει χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, να ακούει τους βουλευτές που τοποθετήθηκαν επί του θέματος και να παίρνει μια απόφαση που σκορπίζει ανακούφιση σε 20.000 ανθρώπους. Δήλωσε πως το θέμα λύθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και επανέλαβε την δήλωση του Υπουργού πως την επόμενη χρονιά 2016-2017 θα υπάρξει διαδικασία ΑΣΕΠ ώστε να πραγματοποιηθούν μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε ένα ακόμα ζήτημα που συζητήθηκε και περιέχεται στο σ/ν και αφορά στους νηπιαγωγούς, κλάδο τον οποίο θεωρεί παρεξηγημένο. Επανέλαβε επίσης την δήλωση του Υπουργού πως δεν θα κλείσει κανένα νηπιαγωγείο, γεγονός που βάζει τέλος στην παραφιλολογία πως πολλοί νηπιαγωγοί θα χάσουν την θέση τους. Θύμισε πως αυτό ήταν προτεραιότητα του κ. Μητσοτάκη όταν ήταν Υπουργός της Ν.Δ.

Κλείνοντας, επεσήμανε πως το συγκεκριμένο σ/ν αποτελεί μια πρώτη τομή σ’ έναν ευαίσθητο χώρο, το χώρο της έρευνας, αλλά και το χώρο της αναδιοργάνωσης της εκπαίδευσης.

Δείτε Επίσης

Χ.Ματσούκας: (ΕΤΕΠ Τομέα Υγείας του Παιδιού):Ενδιαφερόμαστε πρώτα απ’ όλα για την ασφάλεια των φοιτητών , των εργαζόμενων και των δομών-Έχουμε σαν όπλο μας το εμβόλιο.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- “Ο κόσμος έχει κουραστεί , και οι φοιτητές και εμείς έχουμε κουραστεί στα ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of