Δευτέρα , 20 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Πούτιν: «Η Ρωσική οικονομία παραμένει ισχυρή παρά τις κυρώσεις της Δύσης»

Πούτιν: «Η Ρωσική οικονομία παραμένει ισχυρή παρά τις κυρώσεις της Δύσης»

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την υπάρχουσα κατάσταση για να φτάσουμε σε νέα επίπεδα ανάπτυξης» ανέφερε ο Ρώσος ηγέτης

putin_web_1

Τη δύναμη της ρωσικής οικονομίας χαιρέτησε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια τακτικής μαραθώνιας συνέντευξης που παραχώρησε στη ρωσική τηλεόραση, η οποία είναι επισήμως γνωστή ως «Απευθείας γραμμή με τον Βλαντιμίρ Πούτιν».

Ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε πως η ρωσική οικονομία παραμένει ισχυρή, παρά τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση και την πτώση στις τιμές πετρελαίου. Εκτίμησε δε πως η Ρωσία μπορεί να βγει από την ύφεση μέσα στην επόμενη διετία.

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στις Δυτικές κυρώσεις, ο κ. Πούτιν επισήμανε πως μολονότι η Μόσχα δεν πρέπει να ανεχτεί τις ποινές που της έχουν επιβληθεί, ταυτόχρονα μπορεί να αξιοποιήσει τις κυρώσεις για να βρει νέες και εναλλακτικές αναπτυξιακές ευκαιρίες.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την υπάρχουσα κατάσταση για να φτάσουμε σε νέα επίπεδα ανάπτυξης», είπε. Ο κ. Πούτιν στάθηκε στη μεγάλη ανάκαμψη του ρουβλίου έναντι του δολαρίου, την αύξηση της αγροτικής παραγωγής και τη χαμηλή ανεργία. Παραδέχτηκε ωστόσο πως ο ψηλός πληθωρισμός, που υπερβαίνει το 11%, έχει χτυπήσει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών.

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Τρίτο ετήσιο βραβείο της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE / NGL για «δημοσιογράφους, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και υπερασπιστές του δικαιώματος στην πληροφόρηση»

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, με αφορμή την τρίτη ετήσια απονομή ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of