Τρίτη , 17 Μαΐου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Προηγείται ο Κάμερον

Προηγείται ο Κάμερον

Οι Συντηρητικοί του Βρετανού Πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον προηγούνται με διαφορά έξι ποσοστιαίων μονάδων από το Εργατικό Κόμμα, ενόψει των επικείμενων εκλογών της 7ης Μαΐου.

kameron

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου ICM για την εφημερίδα Guardian δίνει στους Συντηρητικούς ποσοστό 39%, τρεις μονάδες περισσότερες από την προηγούμενη μέτρηση. Οι Εργατικοί αντιθέτως χάνουν δύο μονάδες και πέφτουν στο 33%.

Πάντως μια άλλη δημοσκόπηση της εταιρείας Populus φέρνει τα δύο κόμματα να δίνουν μάχη στήθος με στήθος καθώς και τα δύο συγκεντρώνουν ποσοστό 33%.

Οι φετινές εκλογές στη Βρετανία θεωρούνται οι πιο αμφίρροπες από τη δεκαετία του 1970. Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις συμφωνούν ότι κανένα κόμμα δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία.

Ο ηγέτης των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ προσπάθησε να αναστρέψει την αντίληψη ότι το κόμμα του δεν μπορεί να χειριστεί τα οικονομικά θέματα, παρουσιάζοντας μια διακήρυξη που, όπως υποστηρίζει, δείχνει ότι οι Εργατικοί έχουν το πιο υπεύθυνο σχέδιο για την ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας.

Η δημοσκόπηση του ICM δείχνει επίσης ότι το αντιευρωπαϊκό κόμμα UKIP έχει υποχωρήσει κατά δύο μονάδες, στο 7%. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, οι εταίροι του Κάμερον στον κυβερνητικό συνασπισμό, διατηρούν τις δυνάμεις τους στο 8% ενώ οι Πράσινοι έχουν ανέβει στο 7%, τρεις μονάδες επάνω από την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά στο διάστημα 10-12 Απριλίου σε δείγμα 1.042 ενηλίκων.

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments