Παρασκευή , 30 Οκτωβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Σήμερα η ημερίδα για το Eyrovelo στην Πρέβεζα.

Σήμερα η ημερίδα για το Eyrovelo στην Πρέβεζα.

pic1

. ­Στην Πρέβεζα πραγματοποιείται  σήμερα Τετάρτη 15 Ιουλίου  η  πρώτη επίσημη παρουσίαση του δικτύου υψηλής ποιότητας ποδηλατικών διαδρομών που θα συνδέει τη Ελλάδα με όλη την  Ευρώπη.

Η παρουσίαση θα ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας   αποτελώντας συνδιοργάνωση της Μ.Κ.Ο ¨Αντιγόνη΅ η οποία αποτελεί υπεύθυνο φορέα για το Eurovelo  route  8 στην Ελλάδα , σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα και τον Δήμο Πρέβεζας.

Το Εyrovelo αποτελεί ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών το οποιο χρηματοδοτείται από την Γενικη Διεύθυνση της  Ευρωπαϊκής Ενωσης για την ανάπτυξη  ενός δικτύου υψηλής ποιότητας  ποδηλατικών διαδρομών  που επιδιώκεται να συνδέσει όλη  την Ευρώπη.

Την Ελλάδα διασχίζουν τρεις θεωρητικές ποδηλατικές διαδρομές και αυτή που θα παρουσιαστεί  είναι η ΕV8 , η Μεσογειακή Οδός   μήκους 5.388 μέτρων που ξεκινά από το Καντίζ της Ανδαλουσίας στην Ισπανία και καταλήγει μέσω Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Μεσολογγίου και Κορίνθου στην Αθήνα.

Το Εyrovelo μπορεί να προσφέρει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 5 δις κάθε χρόνο στην οικονομία της Ευρωπαϊκής Ενωσης προσφέροντας ένα ποιοτικό  και βιώσιμο τουριστικό προιόν.

Την παρουσίαση του προγράμματος και τον συντονισμό της συζήτησης θα κανει ο Οδυσσέας Σαββόπουλος ειδικός  σύμβουλος και ξεναγός Ποδηλατικού Τουρισμού και επιστημονικός συνεργάτης της  ΅Αντιγόνης¨ ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ.Ιωάννου και ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ.Μπαϊλης.

 

 

Δείτε Επίσης

Πρόσκληση στους εορτασμούς για τα 108 χρόνια από την απελευθέρωση της Πρέβεζας

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νικόλαος Γεωργάκος σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of