Τρίτη , 5 Ιουλίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΗΣ ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΗΣ ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Κοινοποιήθηκε χθες στη ΔΕΥΑΙ η Πράξη 068/2021 του Ζ´ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία κρίθηκε νόμιμη η διαδικασία ανάδειξης αναδόχου και το σχέδιο σύμβασης για την «Συνολική διαχείριση βιοστερεών και λοιπών στερεών Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Ιωαννίνων ετών 2020-21». Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της ΔΕΥΑΙ και της Εταιρείας WΑΤΤ Α.Ε., η προσφορά της οποίας ήταν η πλέον συμφέρουσα και με την 165/23-7-2020 απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ είχε ανακηρυχθεί προσωρινός μειοδότης.

Η τιμή, την οποία εξασφάλισε η ΔΕΥΑΙ για να απομακρύνει την αποθηκευμένη -αλλά και την παραγόμενη- λυματολάσπη για ενάμισυ χρόνο, είναι 767.000 ευρώ και είναι η χαμηλότερη που έχει επιτευχθεί ποτέ. Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός του 2019, τον οποίον η παρούσα διοίκηση ακύρωσε, είχε αναδείξει μειοδότη με τιμή 975.000 ευρώ, μόνο για την αποθηκευμένη λυματολάσπη! Αν λάβει δε κανείς υπόψη την προσφερθείσα τιμή για την παραγόμενη λυματολάσπη το 2018, το οικονομικό όφελος για τη ΔΕΥΑΙ είναι εντυπωσιακό, αφού φθάνει τα 600.000 ευρώ.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ εκφράζει τις ευχαριστίες της προς το προσωπικό της Επιχείρησης τόσο για την άρτια σύνταξη της μελέτης, όσο και για όλη τη διεξαγωγή της διαδικασίας του διαγωνισμού, το αποτέλεσμα του οποίου θα δώσει λύση στο θέμα της διαχείρισης της ιλύος στο σύνολό της και με ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή.

Δείτε Επίσης

«Τα μυστικά των παραμυθιών: κρυμμένα σύμβολα και συμβολισμοί»-Βιωματικό σεμινάριο αφήγησης στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης (20/3), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει τη Δευτέρα 21 Μαρτίου (ώρες 18:30-20:30) ...