Σάββατο , 19 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Στην Πρέβεζα η κινητή ιατρική μονάδα του¨Χαμόγελου του Παιδιού ΅Ιπποκράτης.

Στην Πρέβεζα η κινητή ιατρική μονάδα του¨Χαμόγελου του Παιδιού ΅Ιπποκράτης.

Untitled

 

 

Στην Πρέβεζα θα βρεθεί αρχές Δεκεμβρίου και για μια εβδομάδα   ο  “Ιπποκράτης” η κινητή ιατρική μονάδα του “Χαμόγελου του Παιδιού” προκειμένου να παρέχει υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής στα παδια της περιοχής.

Οι λεπτομέρειες της συνεργασίας   του Συλλόγου με τον Δήμο της Πρέβεζας  συζητήθηκαν μεταξύ του εντεταλμένου συμβούλου υγείας -εθελοντισμού  Ευάγγελου Συγκούνα και του εκπροσώπου του  παραρτήματος του  ΅Χαμόγελου΅ Κέρκυρας Ιορδάνη Τσομπανάκη.

Η κινητή μονάδα  ΅Ιπποκράτης΅ θα πλαισιώνεται απο γιατρούς τεσσάρων ειδικοτήτων και συγκεκριμένα παιδίατρο, οφθαλμίατρο, καρδιολόγο και οδοντίατρο οι οποίοι  θα παρέχουν τις  υπηρεσίες τους στα παιδιά   με προτεραιότητα σε μέλη άπορων , ανασφάλιστων και οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών.

Ο  κ.Συγκούνας ευχαρίστησε τον  κ.Τσομπανάκη για την  ευαισθησία που δείχνει το ΅Χαμόγελο του Παιδιού΅  σε αυτή  μάλιστα την δυσκολη συγκυρία υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία  είναι ιδιαίτερα αξιόλογη αφού αφορά  την  πρόληψη σοβαρών  ασθενειών σε μια  ευαίσθητη ομάδα όπως είναι τα παιδιά.

Ο κ.Τσομπανάκης από την πλευρά του , εξέφρασε την  πεποίθηση ότι ο δίαυλος επικοινωνίας με τον Δήμο της Πρέβεζας θα έχει τα καλύτερα δυνατα αποτελέσματα  συμπληρώνοντας μάλιστα ότι σε αντίστοιχες  ΅εκστρατείας΅που έγιναν σε άλλα μέρη  υπήρξαν  περιστατικά διάγνωσης  σοβαρών ασθενειών .

Το επόμενο διάστημα θα οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες  για την επίσκεψη του ΅Ιπποκράτη΅ενώ θα γίνει σχετική ενημέρωση στα σχολεία, στις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και στην τοπική κοινωνία προκειμένου να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή παιδιών στο πρόγραμμα.

 

Δείτε Επίσης

Θετικές γνώμοδοτήσεις από την ΕΥΔ Ηπείρου για το Αρχαίο Θέατρο Κασσώπης και τον εργαστηριακό εξοπλισμό επαγγελματικής εκπαίδευσης

Τη θετική της γνώμη για το σχέδιο σύμβασης του έργου «Μέτρα ανάσχεσης κατολισθητικών φαινομένων» στο ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of