Παρασκευή , 9 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Συνεχίζεται το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας στον δήμο Δωδώνης

Συνεχίζεται το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας στον δήμο Δωδώνης

foto epis1 (1)Από:Γιώργος Γκόντζος–Με την διανομή οκτώ προϊόντων συνεχίστηκε το πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας. Ο Δήμος Δωδώνης, με έκπληξη διαπίστωσε, ότι ορισμένα από τα προϊόντα, δεν ήταν ελληνικής προέλευσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το εβαπορέ γάλα, το οποίο έχει εισαχθεί από την Γερμανία αλλά και τα μήλα στις συσκευασίες των οποίων αναγράφεται ως προέλευση “χώρα της Ευρωπαικής Ένωσης”, χωρίς να αναφέρεται ποια είναι.

Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, σημείωσε ότι το πρόγραμμα της Επισιτιστικής Βοήθειας, ξεκίνησε και εξακολουθεί να υλοποιείται με σοβαρά προβλήματα. Προβλήματα που είναι πιο έντονα για τις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές.

Ο Δήμος Δωδώνης, προκειμένου να αποφευχθεί ακόμη μεγαλύτερη ταλαιπωρία για τους δικαιούχους, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένους, μεταφέρει τα προιόντα με δικά του μέσα και κόστος στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων, ενώ τα παραδίδει κατ’ οίκον σε όσους αδυνατούν να μετακινηθούν για λόγους υγείας.

“Ως Δήμος, προσπαθούμε να καλύψουμε κενά που έχει δημιουργήσει το κράτος και στην υλοποίηση του προγράμματος της Επισιτιστικής Βοήθειας. Στην τελευταία παραλαβή, διαπιστώσαμε με έκπληξη, ότι ορισμένα προιόντα είναι εισαγόμενα.. Κι απορούμε πραγματικά για την επιλογή, η οποία μπορεί να είναι καθόλα νόμιμη, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν μπορεί να θεωρηθεί και ηθική. Άλλωστε στόχος του προγράμματος, όπως είχε αναλυθεί κατά την έναρξή του, ήταν αφενός μεν να στηριχθούν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού αφετέρου να ενισχυθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση η τοπική οικονομική. Με την επιλογή που γίνεται, στην ουσία, τα κοινοτικά χρήματα επιστρέφουν στην κοινότητα”, υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Διευκρινίζεται ότι οι προμήθειες γίνονται κεντρικά, από το Υπουργείο και όχι από τις συμπράξεις που έχουν συσταθεί.

Ο Δήμος Δωδώνης, έχει απαντήσει ήδη σε σχετικό έγγραφο της ΚΕΔΕ, για τα προβλήματα στην υλοποίηση του προγράμματος της επισιτιστικής βοήθειας.

Στο σχετικό έγγραφο, που απέστειλε η αντιδήμαρχος Μυρτώ Δημακοπούλου, αναφέρεται και το ζήτημα με τα εισαγόμενα προιόντα. “Το θεωρούμε μείζονος σημασίας, καθώς άποψή μας είναι ότι προέχει η στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων”, σημείωσε η κ. Δημακοπούλου.

Στους δικαιούχους του προγράμματος διανεμήθηκαν αυτή τη φορά απορρυπαντικό πλυντηρίου, σαμπουάν, γάλα εβαπορέ, τοματοπελτές, μακαρόνια, λάχανο, μήλα και πορτοκάλια.

 

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments